Ako su vam standardna zanimanja poput pravnika, ekonomista, doktora, informatičara i frizera izuzetno dosadna, možda se trebate okušati u nekom od „Poslova iz snova“ koji su u Hrvatskoj rijetkost, ali u svijetu nisu nepoznanica.

PROFESIONALNI SPAVAČ – idealan posao za svaku „spavalicu“. U svijetu su traženi za predstave i izložbe, ali zapošljavaju ih i proizvođači kreveta da testiraju krevete i madrace spavanjem u različitim uvjetima kao što su jako svjetlo, temperatura ili čak dok su u alkoholiziranom stanju.

LOVAC NA MUNJE – radi se o fotografima, svojevrsnim fanaticima koji svojim aparatima pokušavaju zabilježiti impresivne pojave na nebu koje nastaju tijekom nevremena. Pomalo opasan, ali zasigurno uzbudljiv posao.

GURU ZA OKUSE SLADOLEDA – savršenu priliku za ljubitelje slatkog nudi poznati proizvođač sladoleda Ben & Jerry’s kojeg možemo kupiti i u Hrvatskoj. Naime, zapošljavaju ljude čiji je posao degustirati sladolede i miješati razne okuse, dodavati sastojke sve dok ne dobiju savršeni okus koji bi se kupcima svidio.

TESTER DEZODORANSA – nepoželjno zanimanje za one slabog želudca, ali odlična zarada. Zadatak ove osobe je provjeriti da li novi dezodorans djeluje na tijelu modela tako što će pomirisati njegov pazuh za 40 eura po satu.

PISAC KOLAČIĆA SUDBINE – ako ste nekada pomislili kako su mudre izreke u kolačićima poruke iz svemira i savršeno opisuju Vaš život, prevarili ste se. Tvrtke diljem svijeta plaćaju ljudima koji ih smišljaju, a koji inspiraciju za njih traže posvuda oko sebe.

STILIST PREHRAMBENIH PROIZVODA – čini se zabavnim i kreativnim poslom. Opis posla: „urediti“ hranu raznim bojama i tehnikama da izgleda što ukusnije i realnije za fotografiranje da bi privukli kupce.

KUHAR U AUSTRALSKOJ PODMORNICI – kuhar kao kuhar, zadužen je za hranu, no u ovom slučaju da kuha prvenstveno hranu iz konzervi za sve putnike i posadu dok podmornica plovi. Zarada je čak oko 140 000 eura godišnje.

KUŠAČ PIVA – degustator piva tvrtke “Marston’s brewery” ima zadatak posjetiti oko 250 pubova diljem Engleske kako bi ustvrdio da li se prodaje dobra verzija piva “Marston”. Provjerava okus piva, temperaturu i bistrinu, a također je zadužen i za popravljanje aparata za točenje piva.

ČUVAR PEHARA – u hokeju na ledu jedna od borbi vodi se za Stanleyev kup – NHL trofej, a postoji osoba koja je zadužena za čišćenje i stalni nadzor ovog trofeja i za to je plaćena.

Share this article

„Manager“ je međunarodni studentski poslovni list osnovan početkom svibnja 1995. godine kao jedan od glavnih projekata Hrvatske studentske asocijacije (HSA). Već više od 20 godina dokaz je odlične suradnje s interesnim skupinama i širenje mreže mladih, ambicioznih ljudi.

Facebook Comments