Prije par godina otvaranje salona u kojemu se nudi usluga isključivo uređivanja i čupanja obrva nikome ne bi palo na pamet, štoviše činilo bi se i pomalo smiješno. No kako se vremena mijenjaju, mijenjaju se i modna pravila. Tako su danas, za razliku od nekad, kada su u modi bile obrve oblikovane pincetom tanku i skoro neprimjetnu crtu, u igri sasvim drugi standardi ljepote obrva.

O threadingu

Činjenica o popularizaciji savršenih obrva potaknula je brojne strane poduzetnike da se odvaže na otvaranje salona u kojima će zaposlenim djevojkma i ženama nuditi uslugu uljepšavanja njihovih obrva u svega nekoliko poteza koncem. Riječ je o drevnoj indijskoj metodi čupanja i oblikovanja obrva koncem koja je repopularizirana i popularno prozvana threading.

Ovakav način njege obrva uklanja obrve čistom i preciznom linijom te ih je zbog toga brže ijednostavnijeoblikovati. Osim obrva ovim načinom uklanjaju se dlačice na nadusnicama, bradi i licu, a njegova prednost je ta što se dlačice uklanjaju iz korijena. Ova metoda radi se s posebnim koncem od 100% pamuka i svile i ima antibakterijski učinak. Prilikom tretmana ne koriste se nikakvi drugi proizvodi stoga je nakon tretmana koža nježnija i glađa.

Prvi hrvatski salon za stiliziranje obrva

Najzanimljivija stvar je ta da po uredno oblikovane obrve ne morate potegnuti do New Yorka ili Londona, jer se prvi hrvatski brow bar otvorio ove godine i to upravo u centru Zagreba. Vlasnica salona, Manuela Picard, na ovaj pothvat odlučila se upravo zbog sve veće potražnje za idealnim obrvama, a istaknula je kao djevojke najčešće traže oblik obrva kakav imaju Cara Delevingne ili Kim Kardashian. “Tinejdžerice mi doslovce dolaze s njihovim fotografijama i žele upravo takve guste i raščupane obrve.”, izjavila je vlasnica koja je ovu metodu izučavala u Londonu čak deset godina.

Metoda je bila relativno nepoznata sve dok ju nije otkrila i počela primjenjivati Victoria Beckham. Ljepota prvog zagrebačkog brow bara je upravo u tome što se ne treba u naprijed najaviti ni rezervirati termin. „Brow Bar je zamišljen kao Walk In usluga za uređivanje obrva. S obzirom na to da su obrve jedna od najvažnijih karakteristika lica, a najčešće su zanemarene, odlučila sam da ova usluga bude dostupna svima, pogotovo ženama i muškarcima s užurbanim stilom života koji ne mogu planirati ili bukirati tretmane mjesec dana unaprijed.”, govori Manuela Picard. Osim usluge čupanja obrva koncem, u salonu se još mogu obaviti i usluge bojanja obrva i tzv. microblading tj. iscrtavanje obrva (kod nas popularno zvana Japanske obrve), najprirodnija trajna šminka koja traje 1 do 2 godine, idealna za žene koje nemaju dovoljno obrva ili su ih izgubile zbog bolesti ili previše dugotrajnog čupanja.

Share this article

„Manager“ je međunarodni studentski poslovni list osnovan početkom svibnja 1995. godine kao jedan od glavnih projekata Hrvatske studentske asocijacije (HSA). Već više od 20 godina dokaz je odlične suradnje s interesnim skupinama i širenje mreže mladih, ambicioznih ljudi.

Facebook Comments