Osjećaj gladi nakon noćnog izlaska ili višesatnog ispijanja pića nešto je što smo svi više puta iskusili, pa brže bolje potražili prvu pekarnicu koja radi ili kupili trokut pizze, možda ni ne znajući kakve tajne skriva noćna gastro ponuda u Zagrebu. Naša metropola već dulji niz godina nudi širok spektar jela iz kuhinja diljem svijeta, a u nekima od njih Zagrepčani mogu uživati i nakon ponoći. Donosimo ti popis egzotičnih, i onih malo manje egzotičnih, restorana u čijim specijalitetima možeš uživati u kasne noćne sate.

Lokma from Istanbul

Lokma from Istanbul tradicionalan je turski restoran smješten u Tkalčićevoj ulici 59. Ovo malo tursko gastronomsko carstvo svoja je vrata otvorilo 2012. godine želeći predstaviti Zagrebu autentičnu tursku kuhinju, pripremljenu po tradicionalnoj recepturi. Osim durumlera, originalnih turskih kebaba, u Lokmi možete probati i četverokutne prstiće od tijesta umotane i punjene sirom i peršinom, tradicionalnog naziva sigara boregi, ali i pečeni krumpir u ljusci preliven mješavinom maslaca, soli i gauda sira, kao i mnoge druge delicije. Lokma iz Istanbula od ponedjeljka do četvrtka otvorena je do ponoći, a petkom, subotom i nedjeljom čak do dva sata poslije ponoći.

Wok by Matija

Wok by Matija nije tradicionalna kineska kuhinja kao što bi mnogi vjerojatno pomislili na prvu. To je zdrava kombinacija boja, mirisa i okusa pripremana prema originalnoj vlastitoj recepturi, čija su jedine poveznice s kineskom kuhinjom termička obrada hrane u woku i mogućnost odabira štapića za jelo. Za sve avanturiste postoji mogućnost kreiranja vlastitog woka koji se sastoji od izbora baze (riža ili rezanci), mesa ili vegetarijske zamjene te umaka i dodataka, dok sve malo manje odlučne čeka niz preporuka kuhara, iz kojih bismo svakako izdvojili Crocodile Dundee wok (meso od krokodila, sezonsko povrće, amazona umak, rezanci ili riža), Mr.Jack wok (junetina, celer, sezonsko povrće, umak Jack Daniels, rezanci ili riža) i Octopussy wok (hobotnica, češnjak, rajčica, luk, oceanski umak, rezanci ili riža). Wok by Matija u Zagrebu posluje na čak dvije lokacije – prolaz Ilica 33/ Varšavska 16 te Vlaška 68, a svakoga je dana otvoren do ponoći, osim nedjelje, kada ne radi.

Mio Corazon – Tapas bar

Želite li osjetiti dašak španjolske kulture u Zagrebu, prepopručamo da se uputite u tapas bar Mio Corazon smješten u Radićevoj ulici 16. Ovaj simpatičan restoran nudi unaprijed pripremljene tapase s tunom, inćunima, pršutom, pestom, humusom ili maslinaka, uz svakodnevne jednokratne ponude dana. Osim tapasima, glad možete uažiti i platama sira i voća, kolačima i takozvanim otvorenim sendvičima. Posjetitelji koji naruče otvoreni sendvič dobit će kruh i mnoštvo namaza i punjenja te moći sami odabrati kombinaciju. Osim šapnjolske kuhinje, u ovom tapas baru u Zagrebu ne nedostaje latino atmosfere, pa ćete se na trenutak osjećati kao da ste pobjegli u samo srce Španjolske. Mio Corazon od ponedjeljka do četvrtka otvoren je do ponoći, a petkom i subotom do jedan sat poslije ponoći.

Brewbites

Brewbites, ili punim nazivom Brewbites – American Restaurant & Sport Bar, dašak je američke tradicije koji se smjestio u samom srcu zagreba, točnije u Gajevoj ulici 10. Želja i motivacija osnivača Brewbitesa bila je građanima Zagreba pružiti bogatu ponudu jela amričke kuhinje kojima je Amerika zarazila svijet, a koja se mogu jednostavno pojesti, bez obzira s nogu i u gužvi ili kroz pravi gurmanski doživljaj za ručak i večeru. Osim burgera, prženih krumpirića i američkih palačinki, Brewbites nudi bogatu ponudu sendviča i tortilja, ali i mnogih drugih kulinarskih poslastica. Osim u američkoj kuhinji, posjetitelji mogu uživati i u tradicionalnom ambijentu te opuštenoj atmosferi praćenoj zvucima američkog rocka i bluesa, a sve to mogu učiniti svakoga dana do ponoći, a petkom i subotom i do dva sata poslije ponoći.

Za sve one koji su ipak željni najbrže i možda najjednostavnije varijante i ne tako egzotične kuhinje preporučamo neki od mnogih McDonald’sovih McDrive restorana, svih redom otvorenih do iza ponoći ili AliKebaba Kvatrić te Prečko, također svakodnevno otvorene do sitnih noćnih sati.

Share this article

Nika Crnek studentica je četvrte godine Poslovne ekonomije na EFZG-u i novinarka Managera. Velika je ljubiteljica životinja, a najdraži su joj psi. Voljela bi otvoriti prihvatilište za nezbrinute životinje i svaki slobodan trenutak provoditi s njima. U slobodno vrijeme uči ruski, uživa u kineskoj hrani, a velika joj je želja živjeti u Amsterdamu.

Facebook Comments