Dok ostatak svijeta u narednim tjednima tek očekuje vrhunac pandemije korona virusa, u zemlji iz koje je sve krenulo sve je mirnije, iako je, prema riječima mnogih, život još uvijek daleko od normalnog.

Svijet su obišle fotografije i naslovi u kojima je objavljeno kako je i posljedni pacijent zaražen koronavirusom u kineskom gradu Wuhanu ozdravio i napustio bolnicu. Kineske vlasti optimistično su najavile kako se do kraja ožujka ni ne očekuju nove zaraze virusom koji je većini zemaljske kugle zaustavio normalan tijek života.

Međutim u posljednjih tjedan dana pojavile su se nove zaraze virusom i u samom epicentru, uzrokovane najvjerojatnije uvozom iz inozemstva. Mjere karantene koje su ublažene kako se broj zaraženih smanjivao, ponovno su pooštrene te, kao i u svim zemljama koje se bore s pandemijom, svi koji se vrate u svoju zemlju moraju provesti 14 dana u samoizolaciji. No, lokalne transmisije nije bilo i to nekoliko dana uzastopno.

Je li Kina stvarno preživjela najgore što se tiče zaraze koronavirusom, ili novi valovi tek slijede, otkrit ćemo u mjesecima, a prema nekima čak i godini koja je pred nama.