Više nema izlika

Jedan od najboljih načina kako upotpuniti ovo vrijeme karantene zasigurno je vježbanje kod kuće. Iako je to uvijek dobra ideja ovih ćemo se dana puno lakše natjerati na to. Mnogi vježbači preferiraju treninge provoditi u raznim fitness centrima ili dvoranama, treningom kod kuće ili u prirodi možemo također ostvariti željene rezultate. Kako trening u prirodi ima mnogobrojne prednosti, ali i praktične nedostatke poput kiše, snijega i sličnih vremenskih nepogoda trening kod kuće je odlična alternativa.

Istina je da ne treba puno truda i novca da bi se osmislio učinkovit program vježbanja kod kuće koji će izgraditi mišiće i sagorjeti kalorije. Važno je uključiti 5 elemenata od kojih bi se trebao sastojati svaki trening, a to su: zagrijavanje, kardio, vježbe snage i fleksibilnosti te istezanje. Najveća prepreka na koju možemo naići je kako ostati motiviran. Vježbanje kod kuće ima mnoge prednosti, ali također ima i određenih prepreka kao što su zvonjava telefona, djeca u kući, ljubimci… Dobar način za ostajanje na pravom putu je vježbanje rano ujutro. Prema riječima stručnjaka, puno je vjerojatnije da će se osoba držati plana ako vježbanje odradi rano ujutro, nakon čega se osjećati odlično i lakše prebroditi sve aktivnosti koje ju čekaju tijekom dana.

Ne smijemo dopustiti da upadnemo u rutinu pa nam zbog toga vježbanje dosadi, a motivacije ponestane. Na internetu ima pregršt vježbi koje možemo ubaciti u svoj trening kako bi on uvijek bio zanimljiv i zabavan, a kada nam vježbe dosade jednostavni ih promijenimo. Inspiraciju je uvijek lako pronaći na YouTubeu, Facebooku i Instagramu,a pogotovo na stranicama fitness trenera. Također je potrebno bilježiti svoj napredak te postaviti jasne ciljeve.

Popularni YouTube kanali za vježbanje kod kuće

Uz pametne telefona, tablete i televizore, više ne postoji razlog zašto ne biste mogli svoje tijelo dovesti u formu i iz vlastitog doma. Izbor YouTube kanala namijenjenih isključivo vježbanju kod kuće je velik, a mi ćemo vam olakšati pronalazak onog idealnog.

Za one koji su odlučili opustiti u ovim teškim vremenima i vježbati yogu u udobnosti svog doma, yoga s Adrienom bit će korisna. Njezin kanal nudi vam vježbe za početnike kroz 31 dan. Za to vrijeme ćete savladati osnove, ojačati svoje tijelo te se naučiti nositi sa stresom.

XHIT Daily kanal je za hrabre. Niti jedan program ne traje duže od 15 minuta, a ipak ga preživljavaju samo hrabri. Intenzivni kardio za gubitak kilograma, idealan je za početak, a sagorijeva masti i satima nakon treninga.

Ako je cilj podignuta i tonirana stražnjica, BeFiT kanal je idealan za vas koji obećaje vidljive rezultate u samo trideset dana. Program je toliko jednostavan da ga možete prakticirati bilo gdje.

Kanal Tone It Up vode prijateljice Karin i Katrina koje će postati prava motivacija za vas. Sve vježbe su jednostavne, ali učinkovite. Trening je podijeljen po skupinama mišića kao i ciljevima poput sagorijevanja masnoće ili istezanja. Također na kanalu se nalaze i savjeti o prehrani i detoksikaciji