Mlada Andrea Kuvač, bivša članica i voditeljica tima Ljudski potencijali, u kratkom intervjuu otkrila nam je kako je provela vrijeme u udruzi te istaknula kako danas s ponosom može reći da je ovdje stekla prava prijateljstva, a i poslovna poznanstva.

Manager: Hvala ti na izdvajanju vremena i volje. Dobro nam došla!

Prije svega, htjela bi se zahvaliti na pozivu mladih nada meni najdraže studentske udruge za ovaj intervju. Smatram da je ideja kontaktiranja alumnija i želja da se prenesu iskustva starih članova novima hvalevrijedna gesta jer povezuje mlade ambiciozne ljude i daje uvid u priču HSA koja je nekoć bila aktualna i zanimljiva. S druge strane stari članovi mogu biti u toku s trenutnim aktivnostima udruge.

Manager: Kako si se i kada odlučila na Hrvatsku studentsku asocijaciju i u kojem si timu/timovima bila članica/voditeljica?

U HSA sam ušla kao brucošica koja nije bila svjesna što je sve očekuje u par godina u udruzi. Naime, moja prijateljica i kolegica, tada već na drugoj godini, ispričala mi je o HSA i projektima koje organizira. Ona je imala priliku čuti sve najbolje o Hrvatskoj studentskoj asocijaciji iz prve ruke, odnosno stare članice. Željne novih iskustava tako smo se i mi prijavile i priključile timu “Stručno usavršavanje”. “Stručno usavršavanje” je bio jedan od najaktivnijih timova po pitanju organizacije konkretnih projekata poput Dani EU, Dani SAD-a i sl.

Prilika za učenje

Tu sam imala priliku naučiti nebrojeno puno stvari za jednog studenta koji je tek zakoračio u studentski život. Kako raditi u timu, kako pisati službene dopise, kako razgovarati sa sponzorima, što je sve bitno i na koje sve detalje treba paziti prilikom organiziranja projekata samo su neke od stvari. Nakon godinu dana aktivnog rada u SU timu odlučila sam se priključiti i timu “Ljudski potencijali”. Oduvijek mi je bio interesantan spoj ekonomije i psihologije i logičan slijed je bio angažman u tom području. HSA mi je potvrdila moju aspiraciju i želju za radom u HR-u na kojoj ću joj biti vječno zahvalna. Godinu dana nakon priključenja postala sam voditeljica LJP tima i to me zbilja oblikovalo kao osobu.

Manager: Na kojim si projektima radila? Postoji li neki projekt na koji si posebno ponosna ili koji bi htjela istaknuti?

Bila sam prisutna na svim projektima iz opusa udruge od kojih bi posebno izdvojila International week i DriveINkino Zagreb  jer International week pruža internacionalno iskustvo, a DriveINkino Zagreb iskustvo sudjelovanja na velikom projektu namijenjenog širokoj javnosti.

Također, imala sam priliku realizirati svoju ideju uz, naravno, pomoć svojih timljana, i organizirati projekt pod nazivom “Capture the future” koji je bio namijenjen prvenstveno članovima udruge, ali i svim ostalim prijateljima i studentima koje su zanimali odgovori na pitanja poput: kako se razvijati i usavršavati s ciljem bolje konkurentnosti na tržištu rada, kako pravilno pristupiti selekciji za određenu poziciju, kakva je trenutna situacija na tržištu rada. I dan danas mislim da je projekt bio pun pogodak.
Osim navedenog, vodila sam sastanke, sudjelovala na sastancima Upravnog vijeća organizirali smo teambuildinge, provodili regrutaciju članova, vodili volonterske listove i još mnogo toga. Kao dio UV-a moje obveze su prelazile obveze tima unutar kojeg smo djelovali.

Manager: Kako bi ocijenila svoje iskustvo u HSA? Je li utjecalo na tebe? Što si time dobila?

Osim ozbiljnog rada, HSA – ovcima su druženja i međusobno povezivanje bili na vrhu ljestvice prioriteta. Danas mogu s ponosom reći da sam ovdje stekla prava prijateljstva, a i poslovna poznanstva. Jedna od poruka koju želim novim članovima prenijeti je svakako da se čim više druže i stvaraju konekcije jer ljudi ostaju, a sve ostalo postaje jedna, dvije, ma puno lijepih uspomena.

Manager: Čime se trenutno baviš? Koji su idući ciljevi koje planiraš ostvariti?

Trenutno radim u Adecco-u, agenciji za posredovanje pri zapošljavanju, kao asistent za traženje i selekciju. Usrećuje me raditi posao koji istinski volim i konstantno sam okružena ljudima što mene zapravo hrani. Što se tiče daljnjih planova u budućnosti, njih uvijek imam na pretek, ali s obzirom na to da nikad ne znamo što budućnost nosi, ja vam samo mogu reći da se veselim novim poslovnim izazovima i poznanstvima koja slijede.

Manager: Imaš li neku poruku za čitatelje/buduće članove?

Htjela bih prenijeti poruku svim čitateljima Managera ako nisu do sada, da se svakako uključe u studentsku udrugu i to što ranije (brucoši, go for it!). Takvo iskustvo je moguće doživjeti samo u tom periodu života i zato, koliko god vi pridonesete organizaciji, dopustite da i ona pridonese vama.

Share this article

Patricia Bingula bivša je studentica Pravnog fakulteta, a od ove godine brucošica Ekonomskog fakulteta u Zagrebu i novopečeni član Managerova tima. U slobodno vrijeme trenira odugovlačenje s učenjem, a ponekad i odbojku. Radi kao konobarica u kafiću blizu faksa i u zagrebačkom noćnom klubu. Glazbu smatra bitnim dijelom svog života pa ćete je u većini susreta vidjeti kako kasni negdje, ali nikada bez slušalica. Osim toga, voli sve što vole mladi.

Facebook Comments