Ne mogu zamisliti život bez slatkiša i raznih slastica. To je svakodnevno na mom jelovniku. I zapravo je čudno da sam najmanje pisala recepte za slastice koje najviše volim. Vrijeme je da to ispravimo i zato vam danas serviram vilinske štapiće-lisnato tijesto punjeno kremom od vanilije.

Lisnato tijesto možete napraviti sami ili kupiti gotovo. Ako se odlučite sami ga izrađivati bit će vam potrebno: *za lisnato tijesto* 250g glatkog brašna, 250g maslaca, prstohvat soli, 3 žlice mlake vode, 1 žlica octa i 1 žlica ulja
*za masno tijesto* 250g maslaca i 100g glatkog brašna.
Od navedenih sastojaka umijesite dva tijesta i ostavite ih pokrivene u hladnjak pola sata.
Razvaljajte lisnato tijesto, otiprilike na veličinu 40cmx40cm, u sredinu položite masno tijesto, preklopite ga lisnatim tijestom sa svih strana, blago pritisnite valjkom i opet ostavite u hladnjaku pola sata.
Na poslijetku razvaljajte tijesto što tanje možete. Izrežite ga na trakice i trakice omotavajte oko metalnog ili drvenog štapića (ja sam koristila štapiće od kukuruzovine). I pecite lisnato tijesto dok lagano ne pozlatni.
Skuhajte kremu od 1l mlijeka (u mlijeko dadajte mahunu vanilije), pola litre vode, 600g šećera, 100g škrobnog brašna, 12 žlica oštrog brašna i jednog pudinga od vanilije.
Istucite snijeg od 8 bjelanjaka i dodajte ga u vrelu kremu kako bi ostalo prozračno.
Ostavite kremu nekoliko sati da se u potpunosti ohladi i potom napunite rolice.
Dobar tek, ugodan produženi vikend i da netko umjesto vas ispeče prvosvibanjski roštilj žele vam
Gladna Vila i ekipa Managera.

Facebook Comments