Nije nepoznanica da jedna od najpopularnijih svjetskih platformi, Instagram, svako malo izbaci neku novu opciju. Od mogućnosti ukrašavanja svojih priča („storyja“) gifovima i naljepnicama do postavljanja kvizova, anketa i donacija. Tako je Instagram i prije dvije godine, točnije 28. lipnja 2018. godine predstavio svojim korisnicima novu opciju – Music on Instagram Stories. Instagram priče su tako postale još zanimljivije budući da su ih mogli krasiti soundtrackovi. Međutim, nepune dvije godine ta se opcija mogla koristiti samo u 51 zemlji svijeta i to isključivo na iOS operativnim sustavima. To je razlog zašto, ako ste ikada gledali priče korisnika iz drugih zemalja, niste mogli reproducirati glazbu u pozadini.

Prije tjedan dana, Instagram je odlučio proširiti svoj krug zemalja kojima je dostupna ova opcija. Na svu sreću i Hrvatska sada spada u država u kojima možemo uživati u soundtrackovima na svojim Instagram pričama. Osim toga, velika je novost da se to može koristiti neovisno jeste li iOS ili Android korisnik budući da sada oba operativna sustava podržavaju ovu opciju.

Ne sumnjamo da je ova vijest oduševila veliki broj hrvatskih korisnika, stoga ako još niste, isprobajte novi dodatak već danas.