Nije samo vrijeme jučer bilo odlično, već je i #12 INmusic otvoren na zaista zavidnoj razini. Već oko 17 sati s Main stagea čuli su se prvi energični zvuci zagrebačkog benda Killed a Fox, a kasnije i The Legendary Shack Shakersa. Stage je u 20:30, gotovo u minutu točan, preuzeo neponovljivi Rundek sa svojim orkestrom koji ga je skladno pratio. ApoCalypso Now odveo nas je putevima starih Haustorovih pjesama, ali i novijem Rundekovom radu. Presjek najznačajnijih pjesama publika je otpjevala uglas od početka do kraja, a ovacije su bile očite. On kao dječarac, pleše, skakuće, svira- jednostavno uživa zajedno s publikom i melodijom! Hitovi su nizali jedan za drugim, “Ruke”, “Šejn”, “Indija”, “Ay Carmela” samo su neki od njih.


Imali smo i čast popričati s Darkom koji nam je između ostalog istaknuo kako je ovo dio festivalskog programa koji je nedavno krenuo, a moći će ga se tijekom ljeta čuti na nekoliko lokacija u Hrvatskoj i inozemstvu tako da svakako pratite raspored svirki, ukoliko ste propustili ovaj spektakl.

Nakon odličnog ApoCalypsa i Rundeka, niz spektakla se nastavio. Glavna pozornica pripala je kanadskom bendu Arcade Fireu. Super audio-vizualni background išao je u korak s nevjerojatnom energijom koju su prenijeli na publiku. Doduše, gledajući malo sa strane publika je tek u nekoliko navrata „poludjela“ i to uglavnom na prvu „Everything Now“, „Here Comes The Night Time“, i naravno „Reflektor“ uz koju se pred kraj koncerta publika totalno razbacala. Neporecivo jest da su odradili i više nego kvalitetnu svirku od 2 sata energične glazbe, a publika će ih sigurno ponovo dočekati raširenih ruku i velikog osmijeha.

Dobra svirka odvijala se i na ostalim pozornicama. OTP World Stage prvi su zauzeli Throes + The Shine koji su rasplesali publiku, taman prije nego je na nju kročio simpatičan i nevjerojatan Britanac, Michael Kiwanuka. Ovaj mladi kantautor prenio je toliko emocija i glasom osvojio sve prisutne. „Black Man in White World“, „Love and Hate“, „Home Again“ samo su neke pjesme kojima je oduševio. Simpatičan dio, koji mu nitko nije zamjerio, naprotiv ispao je toliko predan svojoj glazbi, kada je nanovo krenuo svirati „Home Again“ osvojio gromoglasni pljesak i totalnu pozornost publike.

Na Balkan Goes North Stageu nastupili su Dj Altman und Alltman, Dj Cristian Saavedra, te bendovi Dreams of Neverland i Gorilla Cult. Zahvaljujući Night Stageu svi kojima nije bilo dosta zabave prepustili su se mash upu hitova, svih mogućih žanrova i dočekali još jedno lijepo jutro uz jezero 

Danas sve nanovo, uz headlinere večeri, Alt-J i Kings of Leon!

Share this article

Lea Medica studentica je treće godine novinarstva na Fakultetu političkih znanosti. Njezina ljubav prema novinarstvu seže iz ranih srednjoškolskih dana, stoga ne čudi što se već prve godine fakulteta priključila veselom i radišnom timu novinara Managera. Vrlo je komunikativna, otvorena i vedra osoba. Voli glazbu i dobar dio vremena posvećuje kulturnom uzdizanju (najviše odlascima na koncerte, ali dobrim kazališnim predstavama, izložbama).

Facebook Comments