Pozdrav čitatelju i hvala Ti što si odvojio malo svog vremena da pročitaš ovih par redaka.

Moje ime ovdje je manje bitno, bitno je ono što ću napisati u sljedećim tjednima. Kako papir sve trpi tako će morati istrpjeti i moje ponekad otrovno pero gdje se nadam da ću vas razveseliti, možda ohrabriti da učinite nešto, ili vas pak potaknuti da i Vi  pretočite svoj život na papir. Svatko od nas je različit i ima različite situacije i drugačije poglede na život koje treba poštovati i koje treba uzeti u obzir da i mi sami ponekad promijenimo svoje mišljenje i dobijemo širu perspektivu.

Ono što vam mogu otkriti o sebi je činjenica da sam vrlo pozitivna i nasmiješena djevojka. Ne pozitivna kao mnogi sljedbenici različitih gurua koji nam govore kako uvijek sve moramo podnijeti s osmijehom, već pozitivno realna, gdje plačem, vrištim i urlam, ali na kraju dana, uvijek kažem, okej, samo pozitivno! Ti to možeš i uglavnom – moraš! Također, nikako se ne slažem s navedenim tvrdnjama raznih gurua, jer smatram da čovjek mora biti i tužan u životu kako bi lakše uvidio neke stvari, kako bi se veselio sreći jer što smo zapravo mi ,ako nismo sretni u sreći i nesretni tuzi? Odgovor na to pitanje je da smo lažnjaci! Živimo u vremenima gdje su sve naše emocije uglavnom filtrirane i gdje svi pokušavamo biti drugačiji, a na kraju se svede na to da smo svi isti. Stoga osmijeh na lice kada vam se smije, a kada ne slobodno hodajte kao mrgudi, ali zapamtite samo jedno: smijali se ili plakali, život prolazi..

Mogla bih sada odmah prijeći na konkretne stvari i događaje, ali neću jer je ovo uvodna kolumna u kojoj se u nekoliko rečenica moram opisati i pokušati vam objasniti što vas  čeka ukoliko budete moj redovni čitatelj. Kada kažem redovni čitatelj, ne mislim kao redovni student gdje svi znamo potpise naših kolega i kako se naša redovita nastava redovno održava u Kefi i u lokalnim kafićima.. Sve znam jer sam i ja jedna od vas. Sjedim s vama u Kefi, u kafiću, a ponekada zamislite čak i na predavanju. Osoba sam koja jako voli putovati i nekako nigdje ne pronalazim svoj mir. Vrlo sam kaotična i zapravo mi se sviđa što se toliko puta nađem u situacijama koje iziskuju puno truda za rješenje i koje me konstantno tjeraju da dajem sve od sebe i da svakodnevno „rastem“. I upravo zbog tog nemirnog duha u životu mi se događaju stvari koje nikada nisam mogla niti zamisliti. Ooo da, moj život je toliko kompleksan, da se ponekada pitam živim li u nekom paralelnom svemiru.

Kad sam već spomenula, hajde da probam i ja malo s guru forama izabrala sam onu „opišite svoj život u dvije riječi“. Hmm.. Pa kako sve ovo što me okružuje predočiti u dvije riječi? Ako moram birati, one bi zasigurno bile „Televisa presenta“.  Da, da, dobro ste pročitali, da me vidi neki Španjolac ili pak Meksikanac uzeo bi prava na moj život i napravio zasigurno jednu od najgledanijih sapunica jer bez lažne skromnosti ono što se meni događa, možete vidjeti samo na malim ekranima. Upravo ću neke od tih događaja i probati pretočiti na papir i podijeliti s vama. S vremenom ćete vidjeti da je dobro da ovu kolumnu pišem pod pseudonimom jer likovi iz ovih priča nikako nisu izmišljeni.

Da se ne uplašite odmah kako će ova kolumna biti puna intrigantnih zapleta, raspleta i ljubavnih trokuta- neće! Možda nešto i naučite iz ovih mojih redaka, gdje ću s vama podijeliti razna iskustva takozvane „životne škole“,  a također se nadam i da ćete mi se javiti povratno i podijeliti samom možda neku od vaših životnih priča kako bismo dijeljenjem iskustava zapravo vidjeli je li Svijet jedno prekrasno mjesto gdje su ljudi povezaniji nego što itko misli.

U ovim kolumnama bit će napisani događaji koji su stvarni i koji su gledani isključivo subjektivno, stoga ovim putem ne utječem na ničije mišljenje ili predodžbu o pisanoj temi.  Svi oni koji se pronađu u ovim tekstovima kao neki od aktera, budite počašćeni jer ste u nekome ostavili traga pa iako to bila i jadna , mala ja.. 

Do idućeg čitanja srdačno vas pozdravljam!

Dessire

Share this article

„Manager“ je međunarodni studentski poslovni list osnovan početkom svibnja 1995. godine kao jedan od glavnih projekata Hrvatske studentske asocijacije (HSA). Već više od 20 godina dokaz je odlične suradnje s interesnim skupinama i širenje mreže mladih, ambicioznih ljudi.

Facebook Comments