U današnje vrijeme u užurbanom načinu života, mnogi traže utočište i bijeg od svakodnevice u kafićima, mi smo pronašli top 5 tematskih kafića koji svojom ugodnom atmosferom i posebnošću privlače sve više posjetitelja i zadovoljnih korisnika. Bilo da se morate opustiti ili pak učiti, ovo su kafići u kojima ćete se osjećati ugodno kao u svom dnevnom boravku, a njihove teme će Vas nečemu i naučiti.

1. Cat Caffe- Kušlanova 6

Posebnost ovog kafića je ta da je to prvi kafić u Hrvatskoj u kojem mačke šeću slobodno i bezbrižno, bez bojazni o inspekciji. Vjerujemo da nije bilo lako dobiti dozvolu za otvaranje ovakvog tipa kafića, ali nam je svakako drago da je to bilo izvedivo. Ukoliko ste ljubitelj mačaka, ovo je idealno mjesto za Vas. Sve mačke koje obitavaju u ovom kafiću su izuzetno socijalizirane, sterilizirane i cijepljene, stoga se možete maziti i igrati s njima dok ispijate svoje piće. Ne boje se nepoznatih ljudi te su vrlo mazne i ako im se jako svidite čak će Vam doći i u krilo. Svi znamo da socijalizacija sa životinjama izuzetno dobro utječe na psihofizičko stanje svakog čovjeka, tako da mažnja s ovim pitomim životinjama dobro utječe na stres koji nam zadaje fakultet.

2. Hugo’s Bar- Jarunska 5

Tema ovog kafića su Hugove umjetnine. Misao vodilja Hugo’sa jest „Ljubazno srce. Oštar um. Hrabar duh“. Kroz kafić je prožeta tema freske konja, te posjetitelji zasta mogu uživati u bezvremenskim umjetninama. Kako je kafić smješten na Jarunskoj u blizini noćnih klubova, tako je u Hugo’s još jedno mjesto koje pruža i noćnu zabavu. Glazba koja se pušta je vrlo raznolika, od jazza i bluesa pa sve do komercijalne glazbe koja svoj termin puštanja nalazi vikendom u noćnim satima. U ponudi također imaju i organizaciju događaja. Prostorno uređenje je takvo da može komparirati mnogim kafićima u svjetskim metropolama, a ponuda pića je raznovrsna, te svatko može pronaći nešto za sebe.

3. Botaničar- Trg Marka Marulića 6

Kako i samo ime govori, tema ovog kafića jest botanika. U blizini botaničkog vrta možete se opustiti uz umjetnine te raznovrsno bilje koje već pri samom ulasku u vama bude osjećaj topline i ugode. Također kraj kafića jest i prekrasna secesijska zgrada Državnog arhiva koja svojom starinom i ljepotom dodatno uljepšava boravak u Botaničaru. Kako je u blizini i kemijski fakultet, mladih posjetitelja ne nedostaje. Dizajnerski namještaj te umjetnine koje su izložene na zidovima uz rasvjetu koja daje posebnu čar svemu, svrstavaju ovaj kafić u jedan od onih kojih barem jednom morate posjetiti.

4. Crafter’s Lav- Opatička 2

Crafter’s Lav je smješten u građanskoj palači kod velebnog zdanja Kamenitih vrata i predstavlja jedan dio hrvatske povijesti. Zanimljivost kod Crafter’s Lava je ta da u njemu možete vidjeti kip lava iz 17.stoljeća te originalni zid Kamenitih vrata iz 13. stoljeća. Priče kruže da je ovo jedan od najomiljenijih mjesta zaljubljenih za prve spojeve upravo zbog ugodne i domaće atmosfere. Ako volite retro stil i odlučite se za prvi spoj u Crafter’s Lavu ili pak samo bezbrižno ispijanje kave, očekujte da ćete piti iz retro šalica kakve mnoge bake još vrijedno čuvaju za buduće naraštaje.

 

5. Potter- Sesvetska ul.1

Tematski kafić koji već neko vrijeme priča bajkovitu priču Zagrebu. Ime kafića se povezuje s Harry Potterom, no on je puno više od toga. Jest da je tema uglavnom prožeta stvarima iz kultnih avantura mladog čarobnjaka, istinski fanovi će vidjeti da tu ima puno više od samog Pottera, ima „magije“. Istinska magija je upravo u tome da ćete se u njemu zaista osjećati kao da ste kod kuće, te ćete mu se rado vraćati. Iako je relativno novijeg izdanja, mnogi studenti ekonomije već su ga prigrlili kao svoj dnevni kafić. Uređen tako da nas uz svakodnevno ispijanje kava, podsjeća i na to da je život satkan od bajki, te da ukoliko se samo osvrnemo oko sebe toga ćemo i zaista postati svjesni.

Facebook Comments