Jedna od glavnih aktivnosti koje u svom domu radimo za vrijeme blagdana jest gledanje božićnih filmova. Blagdansko vrijeme idealno je za zavući se pod dekicu, pripremiti omiljeni kolač ili samo kokice i pogledati film. Među toliko božićnih filmova, teško je izdvojiti samo pet najboljih, no ovi su definitivno među najpopularnijima.

5. Najluđi Božić (National Lampoon’s Christmas Vacation)

Komedija iz 1989. dio  je filmske serije National Lampoon’s Vacation, popularnih komedija koje prikazuju nevolje u obitelji Griswold, prosječne američke obitelji kojoj se svaki praznik, ljetovanje ili izlet pretvori u noćnu moru.

4. Kako je Grinch ukrao Božić (How the Grinch Stole Christmas)

Grinch (Jim Carrey) pokušava upropastiti Božić tako što se preruši u Djeda Mraza i ukrade sve darove, drvca i blagdanska jela u Tkogradu. Film je nastao po istoimenoj knjizi iz pedesetih, autora Dr. Seussa, 2000. proglašen najgledanijim filmom u Sjedinjenim Američkim Državama, a nalazi se i u Guinnessovoj knjizi rekorda kao najunosniji božićni film svih vremena.

3. Zapravo ljubav (Love Actually)

Britanska romantična komedija koja prikazuje nekoliko ljubavnih priča, čiji se glavni likovi tijekom filma međusobno isprepliću. U filmu pretežito nastupaju poznati britanski glumci, neki od njih su Hugh Grant, Emma Thompson, Liam Neeson te Keira Knightley.

2. Divan život ( Its a Wonderful Life)

Glavni junak filma, Stewart (George Bailey), poslovni je čovjek na rubu samoubojstva na sam Badnjak. Jedan od glavnih uzroka bio je gubitak velike svote novca koje je zabunom ispustio. Tada se pojavljuje njegov anđeo čuvar koji ga želi odgovoriti od tog čina, pokazujući mu koliko je njegov život dragocjen te kako se mnoga dobra ne bi dogodila da se on nije rodio.

1. Sam u kući  (Home Alone)

Američka je obiteljska komedija iz 1990. godine s Macaulayjem Culkinom u glavnoj ulozi. Do sada je snimljeno pet nastavaka, posljednji 2012. godine. Prvi nastavak u kojem Kevin ostaje sam nakon što njegova obitelj odlazi na božićno putovanje u Francusku te drugi nastavak gdje je Kevin sam u New Yorku, najomiljeniji su nastavci peterologije.