Regionalno studentsko natjecanje u trgovanju na financijskim tržištima, University Trading Tournament (UTT), započelo je 9. travnja 2018.godine. Projekt je prvi puta zaživio akademske 2014./2015.godine, kada ga je pokrenula udruga Financijski klub Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Kao jedino takvo natjecanje u regiji, UTT svim članovima pruža priliku da u nekoliko tjedana sudjelovanja na virtualnom tržištu steknu nove vještine i znanja potrebna u ovom poslu te da vide kako trgovanje valutama zapravo izgleda u stvarnosti. Natjecanje se sastoji od četiri runde po tjedan dana. Posljednja runda, a s njome i samo natjecanje završava 4. svibnja 2018.godine.

UTT je pokrenut s ciljem povećanja financijske pismenosti studenata, a od 5. ožujka 2018. pristupiti su mogli svi zainteresirani studenti popunjavanjem kratkog obrasca s osnovnim podacima na web stranici spomenutog turnira. Kako bi se prijavljenima približio način funkcioniranja financijskih tržišta i olakšao sam početak natjecanja,održano je sedam edukativnih predavanja s ciljem pripreme svih prijavljenih. Polaznici su tom prilikom upoznati s osnovnim pravilima natjecanja i načinima trgovanja vrijednosnim papirima.

Natjecanje se odvija na virtualnoj burzi kojoj se može pristupiti prijavom putem računala ili mobilne aplikacije te je svakom od članova dodijeljeno 10.000 virtualnih dolara kojima mogu trgovati pet dana u tjednu, od ponedjeljka s početkom u 12 sati do petka sa završetkom u 23 sata. Prijavom na natjecanje, sudionici su primili sve informacije potrebne za prijavu na virtualnu burzu, kao i korisničko ime i lozinku potrebnu za samo sudjelovanje. U sve četiri runde natjecatelji ulažu sve dostupne instrumente (valute, kriptovalute, dostupne robe, indekse) te im je dana potpuna sloboda ulaganja.

Osim virtualnih novaca, sudionici imaju priliku osvojiti vrijedne novčane nagrade u iznosu od 1.000, 500 te 300 dolara na računu kod sponzorskog brokera Admiral Markets-a koje će moći koristiti za trgovanje te brojne druge vrijedne nagrade. Iako je sudjelovanje na UTT-u otvoreno za sve zainteresirane osobe, nagrade će se dodjeljivati samo osobama sa statusom studenata Hrvatske te ostalih zemalja u regiji. Sigurni smo kako će svi sudionici steći nova znanja i sposobnosti te postati bogatiji za jedno novo iskustvo.