Svakoga dana nanosimo brojne kozmetičke preparate ni ne razmišljajući o njihovim pravim sastojcima. Sve nekako kupujemo po principu ekonomičnosti, pristupačnosti i ustaljenom izboru. Međutim, rijetko kada se zapitamo koliko je sve to dobro za naše tijelo. Jeste li znali kako se sve što stavimo na kožu dalje apsorbira u krvotok, koji naravno provodi sastojke kroz cijelo tijelo. Upravo je zato važno birati organske proizvode koji svojim sastavom nikako ne štete ni koži, ni našem tijelu generalno.

Organski proizvodi u zadnje se vrijeme sve više provlače kroz medije i na taj način podižu svijest o njihovoj važnosti. To su proizvodi proizvedeni bez uporabe mineralnih gnojiva, genetski modificiranog sjemena, pesticida, herbicida i drugih štetnih kemijskih preparata. Organska kozmetika sastoji se isključivo od organskih ulja, maslaca i voskova koji su puni hranjivih tvari, te omogućuju našoj koži dubinsku regeneraciju. Upravo je takva i Alavi kozmetika.

Hrvatski proizvod sa sjedištem u Rijeci, Alavi Natural Cosmetics, osmišljen je pomnim traženjem najboljih i najčišćih sastojaka na planetu. Sve to potvrđeno je i NaTrue organskim standardom, poznatim po svojim strogim kriterijima koji su samo garancija kvalitete ove kozmetike kupcima. Dvadesetogodišnji rad i iskustvo s aromaterapijom izrodili su ovim božanstvenim proizvodima podijeljenim u dvije skupine: za lice i tijelo. U prvoj nalazimo još dvije podkategorije; Flora Divina (Baršunasto ulje za skidanje šminke, Hidratantna krema i Recovery krema) i Flora Majestica (Noćna krema i Radiant serum). U kolekciji za tijelo nalazimo zanimljive kreme; Kremu za brzo tamnjenje i Super bogatu kremu za ruke.

Svi su proizvodi bogati blagotvornim sastojcima poput ulja jojobe, ricinusa, badema, baobaba, maline i brusnice, kakao maslaca i hijaluronske kiseline, macerata kantariona i nevena, aloe vere i mnogih drugih.O svojoj kvaliteti i širokoj prepoznatljivosti govori i veliki broj zadovoljnih kupaca diljem Europe. Kada se uzme u obzir pristupačna cijena ove provjerene i sto posto organske kozmetike, možemo se zapitati kada ćemo idući put provesti sate ispred polica drogerija kupujući neprovjerene marke proizvoda.

Sve o Alavi proizvodima i sastojcima, kao i zanimljive članke o važnosti organskih proizvoda možete pronaći na službenoj stranici kozmetike http://alavicosmetics.com/index.php?route=common/home.

Share this article

Lea Medica studentica je treće godine novinarstva na Fakultetu političkih znanosti. Njezina ljubav prema novinarstvu seže iz ranih srednjoškolskih dana, stoga ne čudi što se već prve godine fakulteta priključila veselom i radišnom timu novinara Managera. Vrlo je komunikativna, otvorena i vedra osoba. Voli glazbu i dobar dio vremena posvećuje kulturnom uzdizanju (najviše odlascima na koncerte, ali dobrim kazališnim predstavama, izložbama).

Facebook Comments