Imate li već planove za kraj srpnja i početak kolovoza? Ako ne, rezervirajte tjedan od 27. srpnja do 5. kolovoza 2018. godine za Svjetsko sveučilišno prvenstvo u rukometu. Popularni World University Championship Handball 2018. održat će se u Rijeci, gradu domaćinu Europskih sveučilišnih igara u odbojci 2007. godine, u rukometu 2011. godine, dvije godine kasnije u bridžu te 2015. u taekwondou. Rijeka je istaknula svoj interesu za sport i sportske aktivnosti studenata što je i potvrdila 2016. godine kad je zajedno sa Zagrebom ugostila Europske sveučilišne igre (ESI 2016) te okupila oko 5000 studenata. Upravo uz to pohvalno iskustvo u organizaciji velikih sportskih događaja i kvalitetnu kandidaturu, Rijeka, odnosno Riječki športski sveučilišni savez u suradnji s Hrvatskim akademskim sportskim savezom i Sveučilištem u Rijeci, se ove godine izborila za titulu grada domaćina Svjetskog sveučilišnog prvenstva u rukometu.

Bitno je istaknuti razliku između Europskih sveučilišnih igara i Svjetskog sveučilišnog prvenstva. Dok na europskim natjecanjima sudjeluju ekipe iz pojedinih sveučilišta neovisno o zemlji iz koje dolaze, npr. studenti sa Sveučilišta u Zagrebu i studenti sa Sveučilište u Rijeci, na Svjetskom sveučilišnom prvenstvu sudjeluju državne sveučilišne reprezentacije.

Spomenuto svjetsko natjecanje prvo je ekipno Svjetsko sveučilišno natjecanje koje se održava u Republici Hrvatskoj, a utakmice WUC Handball 2018 igrat će se u dvorani Zamet. Ako vas zanima sport ili jednostavno želite pomoći pri organizaciji i volontirati, prijavite se.

Share this article

Ivana Vnučec studentica je četvrte godine Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Voli poeziju, cvijeće i životinje. Najviše ovce, za čiju se reputaciju pametnih životinja bori kako uživo, tako i na društvenim mrežama. Ljubav prema pisanju odlučila je integrirati u vrijedan tim časopisa Manager.

Facebook Comments