Prve Sveučilišne jadranske igre održat će se u Dubrovniku 1. i 2. travnja, u organizaciji Studentskog zbora Sveučilišta u Dubrovniku. Cijeli koncept natjecanja osmišljen je po uzoru na izvorne Jadranske igre, a organiziraju se s ciljem poticanja većeg broja studenata na bavljenje sportom, stvaranje novih prijateljstava i suradnje između pojedinaca, timova i Sveučilišta.

S obzirom na to da se ovaj događaj odvija prvi put, Sveučilišni zbor u Dubrovniku surađivat će s ostalim sveučilišnim zborovima u Republici Hrvatskoj kako bi si olakšali, financirali ili barem sufinancirali prijevoz i smještaj natjecatelja u Dubrovniku.

Subota je rezervirana za warm up zabavu u Culture Clubu Revelin, dok u nedjelju na Gradskom bazenu u 18:30 započinje otvaranje regularnog programa pozdravnim govorima predstavnika Sveučilišta. Natjecanja počinju u 19 sati, a neka od njih su: veslo, morska alka, mošarka, leteći vaterpolo, spašavanje turistkinje i brojne druge, koje garantiraju more zabave, najavljuju organizatori.

Natjecateljske discipline:

Veslo: U igri „veslanje“, natjecatelji se bore povući suparnički tim i dokazati svoju nadmoć. Snaga, timski duh i sinkronizirani pokreti odličja su pobjedničkog tima.

Mošarka: Košarka u moru? Zvuči čudno, ali i izvedivo, jer kada se elementima košarke doda plivanje i klizava prepreka u obliku Jadranskog otoka na koji se čim prije treba popeti kako bi se dohvatila lopta koju je potrebno ubaciti u koš, tada je samo jedno sigurno – smijeh i zabava su zagarantirani, a doza adrenalina kod naših natjecatelja povećana je za 200 posto.

Blago: U igri „blago“ naši se natjecatelji upuštaju u dinamičnu potragu za blagom, a da bi došli do konačnog cilja potrebno je riješiti nekoliko segmenata čitave potrage. Glavni pokretači ove igre su brzina i vrijeme, a biti brži znači doći do blaga prije protivničkog tabora.

Spašavanje turistkinje: Uživajući u čarima Jadrana, turistkinje često zaborave kako i more zna biti nestašno, a morske struje nepredvidive. Same, izgubljene i prestrašene na pustim otočićima traže pomoć. I baš u trenutku kada misle da im nema spasa, odnekud se pojave kršni domaći momci u svojoj maloj barci, spremni spasiti lijepe mlade dame.

Morska alka: Zadatak morskog alkara je pokupiti alku, no u međuvremenu, alkar će se susresti s brojnim poteškoćama i nedaćama. Igra potiče preciznost sudionika te budi ponos i nadmoć kod njih ak se alka pogodi ravno ‘u sridu’.

Pršut: Miris i okus pršuta mame nas već na sam spomen, stoga nije ni čudno da će i naši natjecatelji učiniti sve kako bi se prvi popeli do našeg pršuta i uživali u njegovom božanstvenom okusu. Igra iziskuje brzinu i spretnost u penjanju po konopu koji je često sklizak i ne baš laka prepreka do cilja – pršuta.

Leteći vaterpolo: Dodamo li vaterpolu atraktivne i zanimljive skokove i tri ženske članice koje će zaigrati ovu igru s jačim spolom, zabava je zajamčena! Naša atraktivna i kondicijski zahtjevna inačica vaterpola – leteći vaterpolo – zanimljiva je i publici i natjecateljima te je jedna od igara koju uistinu svi vole!

 

Share this article

Patricia Bingula bivša je studentica Pravnog fakulteta, a od ove godine brucošica Ekonomskog fakulteta u Zagrebu i novopečeni član Managerova tima. U slobodno vrijeme trenira odugovlačenje s učenjem, a ponekad i odbojku. Radi kao konobarica u kafiću blizu faksa i u zagrebačkom noćnom klubu. Glazbu smatra bitnim dijelom svog života pa ćete je u većini susreta vidjeti kako kasni negdje, ali nikada bez slušalica. Osim toga, voli sve što vole mladi.

Facebook Comments