Još se nisi pošteno oporavio/la od blagdanske hrane, cjelodnevnog izležavanja- iako je prošlo već podosta? Napokon si obišao/la svu rodbinu (djeda,baku, tetku, tetkinu tetku, prijateljicu tetkine tetke,..) , a kolokviji i ispitni rokovi su već u punom zamahu?  Rokovi se polagano približavaju, a ti još nemaš ni onu skriptu „za siguran prolaz“ koju svi hvale? Ne brini – donosimo ti nekoliko odličnih savjeta kako se riješiti tog stresa i kako se najbolje pripremiti  za ulazak u to nesretno razdoblje pun samopouzdanja, iako postoji mogućnost da se uspostavi kako je ona „super skripta“ ipak jedno veliko razočaranje.

 

  • Popij kavu s prijateljima

Svima nam je već dobro poznato kako kava i ugodan razgovor s prijateljima može imati umirujuće djelovanje na nas, pogotovo nakon napornog dana na faksu. Još ako se tu uplete neki zgodan konobar ili konobarica, cijelo to iskustvo poprima neki dodatni plus. Iskoristi to vrijeme da se izjadaš i popričaš sa prijateljima o svemu što te muči. Kava i prijatelji – ma kud ćeš bolje.

 

  • Pogledaj neki dobar film ili seriju

Bilo da odeš u kino sa tebi dragom osobom ili odlučiš ostati kod kuće i pogledati neki dobar film ili seriju o kojoj svi pričaju, sigurno ćeš uživati i provesti  ispunjenu i ugodnu večer koja će ti zasigurno pomoći da se na trenutak odmakneš od briga i obaveza. Zato zgrabi kokice i pratnju za kino pod ruku ili pak laptop, zavali se u krevet  i pogledaj nešto sebi za dušu, pa makar to bila i cijela sezona tvoje omiljene  serije u jednoj večeri.

 

  • Počasti se sa toplom kupkom ili doručkom u krevetu

Nema boljeg načina za opuštanjem od tople kupke, lagane muzike u pozadini i čarobnih pola sata namijenjenih samo  i  isključivo tebi.  Pošto nam je svima poznato kako kupaonice često budu zauzete i kako je pored ukućana i cimera teško doći na red, kao alternativu možeš izabrati jedan fini doručak u krevetu.  Iako studentski budžet ponekad može biti prepreka u ostvarivanju ove točke, bez brige –  tu mogu poslužiti  pašteta i pecivo, koji su, sigurna sam, san svakog studenta za jedan pravi „hollywoodski tip“doručka.

 

  • Odspavaj malo

Nakon dugih predavanja na faksu, koja često budu  naporna, svima bi dobro došao jedan „popodnevni  spavanac“. Nakon takvog dana teško je napraviti bilo što, a kamo li tek nastaviti s učenjem za taj nesretni  rok koji se munjevito približava. Zato odloži skriptu na trenutak, odspavaj malo , napuni baterije i ubrzo ćeš opet biti kao nov, pun motivacije i  spreman za nove pobjede.

 

  • Pokreni se!

Nema boljeg načina da se riješiš stresa i izbaciš tu negativnu energiju iz sebe. Bilo da počneš sa vježbanjem, laganom šetnjicom na svježem zraku ili jednostavno put do faksa tramvajem zamijeniš hodom, svakako ćeš napraviti nešto dobro za sebe. To će ti sigurno pomoći da razbistriš misli i izdvojiš malo vremena samo za sebe. Zato – pokreni se, izađi u prirodu i možda nakon toga shvatiš kako taj „zločesti rok“ ipak i nije tako strašan.