Povodom obilježavanja 50 godina proizvodnje i poslovanja u Hrvatskoj Coca-Cola u okviru javnih sveučilišnih prostora diljem zemlje društveno odgovornim projektom “Stanica 50” uređuje studentska središta odnosno hubove. Riječ je o izuzetno privlačnim, funkcionalno uređenim i tehnički opremljenim prostorima namijenjenim za održavanje predavanja, radionica i tribina te za učenje i rad na studentskim projektima, ali i sve druge aktivnosti s pomoću kojih se korisnici mogu dodatno obrazovati i usavršavati. Koja će sveučilišta dobiti studentska središta odlučit će sami studenti i građani. Sveučilišta u Dubrovniku, Osijeku, Puli, Rijeci, Splitu i Zagrebu predložila su svoje prostore, a Coca-Cola će urediti ona tri prostora na sveučilištima koja dobiju najveći broj glasova. Prostore će urediti u suradnji s tvrtkom Lotus Group te osigurati suvremenu audio-vizualnu opremu, a uređena središta za studente predat će se na upravljanje sveučilištima i njihovim studentskim zborovima.

“Prošle smo godine pokrenuli višegodišnji projekt Coca-Colina podrška mladima usmjeren na mlade ljude bez posla. U prošloj i ovoj godini kroz naše će obrazovne radionice proći 1250 mladih ljudi koji će steći dodatna znanja i vještine koje im pomažu u jačanju njihove konkurentnosti na tržištu rada i lakšem pronalaženju posla. Izvrsna iskustva, zadovoljstvo polaznika i činjenica da je prošle godine u samo nekoliko mjeseci 30 posto naših polaznika pronašlo posao potvrdili su da provedbom naših projekata itekako možemo pomoći u rješavanju bitnih problema u zajednici. Zbog toga smo povodom naše velike obljetnice pokrenuli još jedan projekt kojim želimo pomoći mladim ljudima da se razvijaju, u najvećoj mjeri iskoriste svoje potencijale te izgrade uspješne karijere”, istaknula je Ruža Tomić Fontana, glavna direktorica Coca-Cole HBC za Hrvatsku, Sloveniju i Bosnu i Hercegovinu.

Nakon uređenja Coca-Cola će studentska središta predati sveučilištima koja će njima upravljati u suradnji sa studentskim zborovima. Korištenje studentskim središtima Stanica 50 bit će besplatno i u njima neće biti nikakvih komercijalnih aktivnosti.

“Sveučilišta su mjesta koja obrazuju i razvijaju mlade talente. Trudimo se osigurati našim studentima što bolje uvjete za učenje i rad te im omogućiti pristup što širim znanjima te povezivanju onoga što uče u predavaonicama s onim što će im sutra donijeti praksa. Suradnja je s privatnim sektorom, koji nam može pomoći u ispunjavanju tih naših nastojanja, dobrodošla i zato smo zahvalni Coca-Coli na želji da doprinese ispunjenju naših ciljeva i zadaća”, istaknuo je Miljenko Šimpraga, prorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije Sveučilišta u Zagrebu i izaslanik predsjednika Rektorskog zbora Republike Hrvatske prof. dr. sc. Vlade Guberca.

Adekvatni i dobro opremljeni prostor za smišljanje i realiziranje kreativnih ideja studenata danas je prijeko potreban. Požurite glasovati za sveučilište kojem želite novi hub koji svakom studentskom središtu predstavlja početnu, gotovo pa ključnu stavku u razvoju i napretku.

Studenti i građani svoje glasove mogu dati na poveznici  www.stanica50.hr do 23:59.

 

 

Izvor: Studentski.hr

Share this article

„Manager“ je međunarodni studentski poslovni list osnovan početkom svibnja 1995. godine kao jedan od glavnih projekata Hrvatske studentske asocijacije (HSA). Već više od 20 godina dokaz je odlične suradnje s interesnim skupinama i širenje mreže mladih, ambicioznih ljudi.

Facebook Comments