U duhu Uskrsa i hranom punih stolova, danas donosimo recept mnogima najomiljenije salate – popularne Francuske salate.  Postoji velik broj inačica ove salate, a mi vam donosimo svoj.  S obzirom da vas je većina za ove kratke praznike sa svojim obiteljima, zasučite rukave i iznenadite svoje ukućane, vjerujte nam, trud će se isplatiti.

SASTOJCI:

  • miješano smrznuto povrće za francusku salatu
  • jaja
  • kiseli krastavci
  • majoneza
  • kiselo vrhnje

U lonac stavi vrećicu miješanog smrznutog povrća za francusku salatu, nalij vode, posoli i stavi da se kuha. Također, skuhaj tri jaja. Kisele krastavce nasjeckaj na kockice veličine mrkve i krumpira iz miješanog povrća, otprilike pet krastavaca, ovisno voliš li da bude više ili manje kiselo. Miješano povrće za francusku salatu procijedi, skini ljuske s jajeta i nasjeckaj ih na manje kockice i sve ostavi da se ohladi. Kada se ohladilo, dodaj krastavce, 3-4 vrećice majoneze i jednu čašicu kiselog vrhnja. Sve zajedno pomiješaj dok ne dobiješ kompaktnu smjesu. Kada se salata ohladi, spremna je za posluživanje.

Redakcija Managera želi ti dobar tek i sretan Uskrs!

Share this article

Katarina Čutura studentica je Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Osim učenja, svoje slobodno vrijeme provodi kao članica-volonterka udruge HSA u timu Manager. Voli dobre knjige, druženje sa prijateljima, izlaske, šetnje i putovanja. Želja joj je proputovati Azijom.

Facebook Comments