Ako želite uspjeti u poslu kojim se bavite onda svakako morate početi čitati stručne knjige, časopise i portale. Bez obzira da li ste poduzetnik, student ili zaposlenik koji želi napredovati, bitno je da svoje slobodno vrijeme odvojite za čitanje. Tako ćete otkriti zanimljive stvari koje će vas brže dovesti do cilja i pomoći vam da se izdvojite od konkurencije. U nastavku donosimo pregled najpoznatijih gospodarskih časopisa i portala.

Forbes
Ovaj članak jednostavno ne bi bio potpun da se ne spomene Forbes. Objavljuje se od 1917. godine, a svake godine se nestrpljivo očekuje Forbesova lista najmoćnijih ljudi na svijetu. Časopis je definitivno jedan od najpoznatijih, a i portal je jedan od najposjećenijih.

Money
Money donosi prije svega savjete o potrošnji i ulaganju novca, ali i puno savjeta o trendovima na tržištu.

Fortune
Fortune je najpoznatiji po listi „Fortune 500“ na kojoj se nalaze najmoćnije svjetske kompanije. Fortune je jako cijenjen časopis jer pokriva sve aspekte poslovnih vijesti, a dio svakog izdanja posvećuje tehnološkim vijestima i startupovima.

Inc.
Inc. se fokusira na razvoj i usavršavanje poduzetnika. U člancima uključuje savjete kako popraviti govorničke vještine, način na koji profiliramo poduzeće i slično.

Harvard Business Review
Na Harvardu je jedna od najboljih i najpoznatijih poslovnih škola na svijetu, stoga se u Harvard Business Reviewu nalaze najnovije poslovne vijesti te vijesti iz ekonomske teorije i prakse.

Entrepreneur
Entrepreneur je prije svega odličan časopis za mala poduzeća i poduzetnike. U njemu se mogu pronaći korisne informacije i savjeti o pokretanju poduzeća, upravljanju poduzećem i ostalim bitnim faktorima za uspješno vođenje poduzeća.

The Economist
Fokus je prije svega na ekonomiji i gospodarstvu, a donosi specifične informacije o stanju u gospodarstvu država diljem svijeta.

Adweek
Adweek je časopis koji se fokusira na oglašavanje te nudi primjere najboljih oglasa i donosi pregled trendova u marketingu, brandingu, ali i u drugim aspektima poslovanja.

Svi navedeni časopisi imaju i svoje portale, a neki portali imaju i svoja tiskana izdanja. Jedan od najpopularnijih portala je definitivno The Wall Street Journal za koji je procijenjeno da ima 42 milijuna posjetitelja mjesečno. Slijedi Business Insider s 23,5 milijuna posjetitelja mjesečno, zatim Market Watch i Businessweek s 19 milijuna posjetitelja mjesečno te Financial Times sa 17 milijuna posjetitelja mjesečno i International Business Times sa 16 milijuna posjetitelja mjesečno.

Share this article

„Manager“ je međunarodni studentski poslovni list osnovan početkom svibnja 1995. godine kao jedan od glavnih projekata Hrvatske studentske asocijacije (HSA). Već više od 20 godina dokaz je odlične suradnje s interesnim skupinama i širenje mreže mladih, ambicioznih ljudi.

Facebook Comments