Želite li i vi osmisliti svoj startup, ali ne znate gdje ga prijaviti i kako realizirati ideju? Nastavite čitati. 

The University Startup World Cup (USWC) međunarodno je startup natjecanje koje organizira Venture Cup, danska neprofitna organizacija s 18 godina iskustva u radu sa sveučilišnim startupovima. Vizija je ovog natjecanja  stvoriti mrežu međunarodnih studenata u kojima se organizacija može nadahnuti, usporediti njihove ideje i pretvoriti akademsko znanje u održive tvrtke s visokim rastom.

Natjecanje je fokusirano na poduzetništvo kao praktičnu disciplinu i izloženost sudionika na veliku mrežu iskusnih poduzetnika i poslovnih ljudi, koji pružaju vrijedne savjete na dobrovoljnoj osnovi, jer dijele interes Venture Cupa u pronalaženju i podršci vodećih tvrtki.

Da bi se hrvatski studenti plasirali na USWC potrebno je prvo proći Hrvatsko kvalifikacijsko natjecanje. U 2018. godini u finale USWC-a došla su čak dva tima iz Hrvatske. Tim ZUS sa Sveučilišta u Rijeci predstavio je svoj startup ZUS BeeOtics, nove probiotike za pčele, a studenti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Filip, Marin Parmać, Luka Posilović i Karlo Siladi te student Agronomskog fakulteta u Zagrebu Goran Mikec predstavili su svoj startup Prostec.

Prostec je sustav koji se sastoji od elektroničkih markica za označavanje životinja, uređaja za očitavanje tih markica i identifikaciju životinje s veće udaljenosti te programske podrške koja olakšava vođenje evidencije životinja i poslovanje farme. Ideju za svoj startup dobili su razgovarajući s domaćim farmerima koji se bave tovom i uzgojem junadi uz razumijevanje njihovih potreba.

Sad kad znate gdje možete prijaviti svoj startup, samo još trebate osmisliti funkciju svog startupa. To također ne mora biti problem, jer sljedeći Prostecov primjer, čak i razgovor sa susjedima može biti inspirativan!

Share this article

Ivana Vnučec studentica je četvrte godine Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Voli poeziju, cvijeće i životinje. Najviše ovce, za čiju se reputaciju pametnih životinja bori kako uživo, tako i na društvenim mrežama. Ljubav prema pisanju odlučila je integrirati u vrijedan tim časopisa Manager.

Facebook Comments