Hrvatski startup STEMI predstavio se ove godine na CES-u (Consumer Electronics Show), najvećem svjetskom sajmu potrošačke elektronike koji se održao u Las Vegasu. CES je održan pedeseti put, a riječ je o jednom od deset najeksponiranijih medijskih događaja na svijetu pa je izlaganje na njemu velika prilika za promociju hrvatskih inovativnih proizvoda.  STEMI je izlagao u završnici s još šest startupova iz cijeloga svijeta, što je velika čast s obzirom na to da se za tu priliku prijavilo više od šest tisuća.

Njihov odlazak u Las Vegas nagrada je za pobjedu na Idea Knockoutu 2016. godine. Tehnološki novinari i investitori iz cijeloga svijeta okupljeni na CES-u između ostalih inovacija imali su priliku upoznati njihovog robota-pauka Hexapod, odnosno interaktivnu platformu koja omogućuje stjecanje STEM znanja i vještina, odnosno vještina o znanosti, elektronici, inženjerstvu i matematici. Hexapod je osmišljen kako bi ga tinejdžeri sami sastavili prateći video upute i tako stvorili strast prema programiranju, elektronici i tehnologiji, a njime se nakon što se sastavi može upravljati pomoću mobilne aplikacije što ga čini još zanimljivijim. Interes za robotom pokazali su Amazon, Google, Samsung, Philips i druge velike kompanije, a priloge o njima snimili su mnogi online mediji i televizijske kuće, uključujući i CNN.

„U 2017. godini želimo se okrenuti zapadnom tržištu Europe i Amerike, a odlazak na CES bila nam je sjajna prilika da ostvarimo kontakte i poznanstva koja će nam pomoći to ostvariti“, ističe jedan od osnivača startupa STEMI Marin Trošelj.

Share this article

Facebook Comments