SightRun aplikacija novi je turistički proizvod koji povezuje zaljubljenike u trčanje i razgledavanje, a koristi GPS sustav mobilnog telefona za navigaciju i aktivaciju audio zapisa koji korisniku daju zanimljive informacije o gradu. Upravo iz ovog razloga nije bitno koliko brzo/sporo se korisnik kreće. Za korištenje aplikacije dovoljne su slušalice za uši te tijekom korištenja nije potrebno gledati u mobilni uređaj što omogućuje potpunu slobodu kretanja i uživanja u trčanju i razgledu grada.

Nakon Opatije, Rovinja, Zagreba, Graza i Munchena, aplikacija za turističko trčanje SightRun od svibnja ove godine dostupna je i u Puli. Aplikacija za Zagreb ima dvije rute, prva povezuje sve turističke atrakcije i ide od Trga preko katedrale, Dolca, crkve Sv. Marka do HNK, Tomislavca, Zrinjevca. Druga povezuje nasip i Bundek. Aplikacija se može besplatno skinuti na Android i iOS uređaje.

Četvero osnivača strastveni su i iskusni trkači (maratonci i ultramaratonci), koji su godinama zajedno skupljali kilometre. Njihova ideja mobilne aplikacije za turističko trčanje osvojila je žiri i prvu nagradu Startup Factory Zagreb 2016. Osim te pobjede, ušli su u TOP20 međunarodnih startupova na Zagreb Connect konferenciji. Nedavno su pobijedili i u pitch natjecanju Women Invest.  Njihove računice imale su ozbiljnu potporu u globalnim trendovima. Trčanje je najbrže rastuća sportska grana, u SAD-u i EU-u ima preko 110 milijuna trkača. Na velikim utrkama kao što su Bečki ili Berlinski maraton, preko polovice trkača su stranci.

Sight Running (trčanje i razgledavanje) novost je u svijetu i po njemu se prepoznaje koliko neka sredina hvata korak s modernim trendovima turizma: svaki veći grad već u turističkoj ponudi ima trkačke razglede grada s vodičem. Svi žele biti ‘Runner’s Friendly’.

Share this article

Katarina Belić studentica je 3. godine Poslovne ekonomije EFZG-a. U Manageru je već više od 3 godine, jedno je vrijeme bila i glavna urednica lista, a voli raditi na ostalim HSA projektima. Obožava društvene mreže, putovanja, noćne vožnje autom i prati svjetske modne trendove. Osim putovanja po svijetu, najveselija su joj ona u IKEA-u s kolegom Androm.

Facebook Comments