Po prvi puta do sada Startup Drill događaj bit će usmjeren na testiranje i razvoj poslovnih ideja žena

izvor: http://www.netokracija.com/startup-drill-lean-startup-poduzetnice-145940

Žensko poduzetništvo ogroman je pokretač ekonomskog i društvenog razvoja, a  Netokracija je u sklopu Ladies of New Business konferencije bila dio potpore i poticaja žena u poduzetništvu. Još jedan događaj koji će nastaviti u tom pozitivnom smjeru je Startup Drill događaj namijenjen upravo poduzetnicama i njihovim idejama.

U nedavnom intervjuu na Netokraciji s Ericom Riesom, začetnikom Lean Startup metodologije, koji je u razgovoru s Filipom Stipančićem iz Lean Startup Hrvatska pričao o tome kako ćemo uz poduzetničke promjene morati pokretati i one društvene, odnosno zakonodavne, jer jedno bez drugog, očito, ne ide. Primjer tih promjena je sigurno i sve veća prisutnost žena u poduzetništvu, kako u regiji, tako i u svijetu, jer žensko poduzetništvo jedan je od značajnih pokretača ekonomskog i društvenog razvoja.

Upravo iz tih razloga uskoro se organizira prvi po redu Startup Drill događaj usmjeren upravo na žene poduzetnice – Startup Drill: Women Led u organizaciji Lean Startup Hrvatska, platforme Aurora.hr te Impact Huba Zagreb.

U prostorijama Impact Huba, 9. i 10. ožujka, pod vodstvom mentora s višegodišnjim iskustvom u radu i menotriranju startupova, žene će moći testirati svoje vlastite poduzetničke ideje.

Women Led Startup!

Na prošli izdanjima Startup Drilla žene su iskazale poseban interes za sudjelovanjem i kontinuiranom potporom u razvoju svojih poduzetničkih aktivnosti, stoga je ovakva inicijativa razumljiv korak naprijed.

Startup Drill je 24-satni događaj intenzivnog testiranja i razvijanja poslovne ideje prema Lean startup principima. O tome što je lean startup metodologija i kojim se principima vodi detaljno je pisao i jedan od mentora Startup Drilla, Miro Hegedić. U osnovi, Miro ističe da su to principi koji se temelje na znanstvenom pristupu razvoja poslovanja i proizvoda u kojem glavnu ulogu imaju eksperimenti odnosno testiranje hipoteza.

Na Drillu sudionici rade u timovima, uz podršku mentora te osim učenja o osnovnim konceptima Lean startup metodologije prolaze kroz proces u kojem:

unaprjeđuju razvoj svoje ideje,

smanjuju rizik poslovnog neuspjeha,

razvijaju smislene i korisne poslovne veze,

te dobivaju priliku za nastavak podrške i nakon samog događaja.

Čak i ako nemate nikakvog iskustva sa startupima, dobit ćete pristup online materijalima koji će vas uvesti u metodologiju, a i sam Drill je koncipiran da bude objedinjeno iskustvo razvoja startupa, tako da to nijednog početnika ili početnicu ne bi trebalo zadržavati.

Događaj je otvoren za sve zainteresirane sudionike, i muškarce i žene, koji su željni učenja, umrežavanja i testiranja svojih ideja. Jedina je razlika što će žene biti voditeljice timova.

Share this article

„Manager“ je međunarodni studentski poslovni list osnovan početkom svibnja 1995. godine kao jedan od glavnih projekata Hrvatske studentske asocijacije (HSA). Već više od 20 godina dokaz je odlične suradnje s interesnim skupinama i širenje mreže mladih, ambicioznih ljudi.

Facebook Comments