Uz MAKERbuino, ove godine na najvećem sajmu potrošačke elektronike CES-u u Las Vegasu izlaže i Me.mum, startup koji pomoću pametnog telefona olakšava planiranje trudnoće. CES je idealno mjesto za ugovaranje suradnje s lokalnim partnerima s obzirom na to da je SAD jedno od ciljanih tržišta. Procjenjuje se da će sajam posjetiti više od 180 000 posjetitelja koji će moći razgledati proizvode čak više od 4 000 izlagača.

U Americi ovakav tip proizvoda koji rješava osobne probleme i bavi se zdravljem ljudi, brzo plijeni pažnju. Bračni par Bujas koji je osnovao ovaj startup, američki su mediji intervjuirali mnogo puta već prvog dana sajma. Sa svojom su aplikacijom prošle godine osvojili drugo mjesto na Idea Knockoutu, regionalnom natjecanju tehnoloških ideja, a u poslovanju im je do sada svu potrebnu savjetodavnu pomoć pružio Poduzetnički inkubator Šibenik. Par je sam financirao put na CES 2018 i izlagački štand na Eureka Parku, medijski najeksponiranijem dijelu najvećeg tehnološkog spektakla na svijetu, i nisu pogriješili. Već u prvim satima nakon otvaranja CES-a, par je dobio ponudu proizvođača hardvera iz Austrije za suradnjom.

No, zašto su svi ostali oduševljeni? Me.mum je sustav za određivanje najplodnijeg perioda u menstrualnom ciklusu žena s ciljem povećanja šansi za trudnoćom. Sastoji se od malog mikroskopa koji se spaja s mobitelom, a na temelju sline koja se stavlja na leću mikroskopa, aplikacija na mobitelu određuje je li došao period u mjesecu kada je najveća mogućnost za trudnoćom. Osim prvotne informacije o preciznom određivanju plodnih dana, planirana je i nadogradnja koja bi kod svake žene pratila cijeli proces trudnoće, ali i prve dane nakon rođenja bebe. Sajam traje do petka, ne sumnjamo da nas čeka još dobrih vijesti iz Las Vegasa!

Share this article

Katarina Belić studentica je 3. godine Poslovne ekonomije EFZG-a. U Manageru je već više od 3 godine, jedno je vrijeme bila i glavna urednica lista, a voli raditi na ostalim HSA projektima. Obožava društvene mreže, putovanja, noćne vožnje autom i prati svjetske modne trendove. Osim putovanja po svijetu, najveselija su joj ona u IKEA-u s kolegom Androm.

Facebook Comments