Startup CircuitMess, koji se bavi razvojem igraće konzole MAKERbuino, pobjednik je nedavno održanog startup natjecanja Zagreb Connect. Ovogodišnji Zagreb Connect otvorio je uvodnim govorom i ohrabrujućim riječima za startupove Davorin Štetner,  predsjednik Hrvatskih poslovnih anđela (CRANE). Startupovima je poručio da je sama ideja 1% uspjeha dok preostalih 99% čine kreativnost i znanje, a najviše upornost. Osnivač CircuitMessa Albert Gajšak izjavio je da mu ta nagrada puno znači zbog daljnjeg ulaganja u razvoj MAKERbuino  proizvoda, marketing i širenje proizvodnih kapaciteta.

MAKERbuino inovativna je ideja koja je oduševila brojne ulagače – riječ je o igraćoj konzoli, koja je pretežno namijenjena najmlađima, već od 11 godina starosti. No, njena osobitost je u tome da je kupci prvo moraju sami sastaviti kako bi mogli igrati! Osnovna ideja je potaknuti ljude da na zabavan način nauče nešto o elektronici, mikroračunalima, 3D dizajniranju, 3D printanju te kroz sastavljanje konzole, koja će služiti za igru i zabavu, steknu brojne nove vještine. Sam proces sastavljanja stvoren je kako bi se korisnici što je moguće lakše i zabavnije približili programiranju i tehnologiji te stekli osnovna znanja iz STEM područja.

MAKERbuino nedavno je zaključio i uspješnu Kickstarter kampanju u kojoj je prikupio oko 100 tisuća dolara, što je deset puta više od zacrtanog cilja, a zasada je prodano više od 2500 primjeraka ovog zanimljivog uređaja, te je i pobjednik ovogodišnjeg Idea Knockouta pa će iduće godine putovati u Las Vegas na prestižni CES 2018.

Share this article

Patricia Jarmek novinarka je i studentica Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Članica je pjevačkog zbora Ekonomskog fakulteta Sonus Oeconomicus. Voli putovati, obožava životinje i volonterka je u skloništu za pse.

Facebook Comments