Prije nešto više od mjesec dana uspješno je završena Kickstarter kampanja hrvatskog startupa Modulosa u kojoj je prikupljeno čak 35.000 dolara kako bi započela proizvodnja modularnog stola. Prvi modularni stol na tržištu kreirao je mladi Slavonac iz Batrine, Matej Grozdanović koji već više od dvije godine sa svojim timom radi na projektu. U kampanji je prodano tridesetak stolova u osam zemalja, a Hrvati su stol mogli kupiti za 5000 kuna dok je početna cijena za strance bila 6800 kuna. Kako je izgledala uspješna kampanja na Kickstarteru, možete pogledati na sljedećem linku: https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=2vqEBrUGcfk.

Koje su karakteristike modularnog stola?

Ovaj inovativni stol, potpuno je zamišljen i proizveden u Hrvatskoj, svojim se oblikom u potpunosti prilagođava svakoj životnoj situaciji i potrebi kupca. Naime, osnovni elementi Modulosa su njegovi moduli – drvene ploče, koje se mogu spajati i tako oblikovati individualno prilagođen radni prostor. Uz raznovrsnost raspoloživih modula (i konstantno novih u pripremi), uvijek je moguće dobiti radnu površinu koja je idealna za vlasnika, čak i ako se odluči potpuno preurediti prostor, preseliti se u novi stan ili nabaviti novi uređaj koji se ne uklapa u postojeću radnu površinu stola. Zbog svoje funkcionalnosti, stol je namijenjen za poslovne prostore, ali i za privatne korisnike u čijim domovima neće proći nezapažen. Uz to, modularan dizajn ima još jednu veliku prednost – moguće je proizvesti module s različitim funkcijama, od raznih dockova za uređaje, ugradnje tehnologije poput bežičnog punjača za uređaje ili USB huba te raznih dodataka poput nosača za kablove.

Ideja o stolu nastala je sasvim spontano, a i sam autor je često bio u potrazi za stolom koji će zadovoljiti sve njegove potrebe za kreativnim izražavanjem. Stolovi su proizvedeni od hrvatskog drveta i njihova je proizvodnja smještena upravo kod nas. Proizvodnja se odvija na dvije lokacije: glavni dio obrade se odrađuje u Virovitici kod partnera iz Panonskog Drvnog Centra Kompetencija, dok se finalizacija, kontrola kvalitete i pakiranje odrađuje u Batrini.

Osim uspješne Kickstarter kampanje i sjajnih kritika na proizvod, Modulos je postao i dijelom programa Startup Factory Zagreb – akceleracijskog programa za mlade startupove, koji je pokrenut od strane Razvojne agencije Grada Zagreba. Kroz ovaj program plan je ubrzati razvoj i kroz predavanja i suradnju s tamošnjim mentorima podići Modulos na višu razinu.

 

 

Share this article

Katarina Belić studentica je 3. godine Poslovne ekonomije EFZG-a. U Manageru je već više od 3 godine, jedno je vrijeme bila i glavna urednica lista, a voli raditi na ostalim HSA projektima. Obožava društvene mreže, putovanja, noćne vožnje autom i prati svjetske modne trendove. Osim putovanja po svijetu, najveselija su joj ona u IKEA-u s kolegom Androm.

Facebook Comments