Financijsko-tehnološki startup za automatizaciju trgovanja digitalnim valutama Digital Assets Power Play (DA Power Play) zaključio je prvi uspješni ICO (Initial Coin Offering) u Hrvatskoj te tako postao najuspješnija crowdfunding kampanja u hrvatskoj povijesti.

„U samo šest dana startup je prešao minimalnu kapitalizaciju od 2,1 milijuna američkih dolara i prikupio ukupno 2,6 milijuna dolara, odnosno 8,479 jedinica valute pod nazivom Ether, u sklopu mrežnog protokola Ethereum. Sredstva će biti iskorištena za nastavak razvoja i daljnje unapređenje platforme koja će biti puštena u rad u roku od šest mjeseci“, kažu iz DA Power Playa.

Iza prvog hrvatskog ICO-a stoje osnivači tog startupa Matej Ujević, Nikola Jokić, Saša Hunjak i Milovan Pasini, koji poručuju kako žele da trgovina kriptovalutama bude jednostavna i dostupna svima.

„Želimo da trgovina kriptovalutama bude jednostavna i dostupna svima. Koristeći našu platformu, korisnicima želimo omogućiti osmišljavanje strategija i automatizaciju trgovine s transparentnim i vidljivim podacima zasnovanim na blockchain tehnologiji. Platforma DA Power Play pomoći će stvoriti demokratizirani Wall Street. Našom platformom želimo omogućiti revoluciju u trgovanju kriptovalutama“, izjavio je Matej Ujević, suosnivač DA Power Playa.

Prvi hrvatski ICO počeo je s prikupljanjem sredstava 19. rujna, a nakon dva dana pretprodaje slijedila je petodnevna javna faza prodaje, pri čemu je minimalni cilj crowdfundinga bio 2,1 milijuna američkih dolara (8,236 jedinica u valuti Ether), dok su najviša očekivanja u kapitalizaciji bila postavljena na 5,1 milijuna dolara ili 20,000 Ethera za 25 posto tokena.

DPP tokeni su novostvorena kriptovaluta koja će se koristiti za stvaranje distribuirane ekonomije između zainteresiranih stranaka na globalnoj platformi uključujući i hedge fondove, upravitelje imovine, trgovce, razvojne programere te investitore.

Jedan od osnovnih ciljeva DA Power Playa je pružiti platformu koja će biti dostupna svima i u svakom trenutku, na svim mobilnim i desktop uređajima, uz pružanje korisnicima povijesnih i trenutnih podataka s dvadesetak svjetskih burzi, kao i tehničke pokazatelje, integrirajući pritom ostale podatke poput feedova vijesti, društvene feedove i kretanje tržišta. Analizu vijesti i društvenih feedova će pružati njihov partner Mediatoolkit, a projekt je ujedno dio Microsoft BizSpark programa. DA Power Play je četvrti blockchain startup koji je prošao kroz Cofound.it, vodeću platformu za osposobljavanje perspektivnih blockchain startupova.

Share this article

Facebook Comments