Napokon je sunce obasjalo gradove, a zimske jakne zamjenili smo kratkim rukavima. Svi smo nekako pozitivniji, terase kafića su prepune ljudima, a sunčane naočale su totalni must have. Sve je to divno i krasno ali većinu nas muči višak kilograma. Dosadna, hladna zima natjerala nas je da dane provodimo uz televiziju uživajući na udobnosti kauča. Grickalice su svakako dobrodošle uz maraton filmova i serija, a  nadajmo se da nitko nije doživio dramatičan prekid veze nakon koje bi utjehu tražio u hrani.

S porastom temperatura, gužve u javnom prijevozu postaju sve neugodnije. Vožnja automobilom, može postati neizdrživa jer ipak nemaju svi ugrađenu klimu. Zašto onda gubiti vrijeme i živce na previsokim temperaturama ako možemo uživati u vožnji od točke A do točke B? Prijevozno sredstvo koje većina nas ipak ima doma i neiziskuje troškove poput plaćanja benzina ili mjesečnog pokaza, a paralelno gubimo kilograme je svima nam dobro poznat bicikl. Oni koji nakon više mjeseci mirovanja izvlače svoje bicikle iz garaža trebaju posebnu pažnju posvetiti servisu. Možda se trebaju promjeniti gume, svijetla ili podmazati kočnice, a odlazak na posao ili fakultet postaje i rekreacija.
Nakon dana provedenog u uredu ili predavaoni, gdje smo svi u sjedećim pozicijama s minimalnim kretanjem nije dobro za naše zdravlje. Možda vam se trčanje čini kao monotona rekreacija, ali u ugodnom društvu sve ide lakše. Trake za trčanje u teretanama, zamjenite prirodom.  Zašto  bacati više stotina kuna mjesečno ako možemo na svježem zraku odraditi trening? Povedite prijateljicu, dečka, kolegu s faksa i budite jedan drugome privatni trener. Neka park u vašem kvartu postane vaša nova omiljena teretana. Internet koji je ionako prepun informacija, može vam pomoći i s tjelovježbom. Razni videi na društvenim mrežama poput Instagrama, Facebook-a ili Youtube-a, imaju kanale i profile koji će vam pokazati kako pravilo izvoditi vježbe.
Rekreacija koja je popularnija kod ženskog spola ali ne znači nužno da se muška populacija ne može baviti istom je rolanje. Posjetite Jarun ili Bundek, napravite par krugova, a u pauzi popijte kavu koja će vas razbuditi i dat vam snage kako bi se odvažili za još malo rekreiranja.

Nemojte biti lijeni jer nećemo se ni okrenuti, a ljeto će već bit tu. Nek’ kupnja novog badića bude shopping sa zadovoljstvom, a ne popraćen suzama i živciranjem. Pripazite i na prehranu jer ipak hladne salate će vas osvježiti, pomoći pri mršavljenju, a i koncentracije za učenje će biti više.

 

Share this article

Lara je studentica druge godine na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. U slobodno vrijeme osim ispijanja kava voli čitatI knjige, a najviše se veseli odlascima na svoje najdraže mjesto na svijetu - Korčulu.

Facebook Comments