Ne znam bih li rekla da mi nedjelja prebrzo dođe ili prođe.
Za razliku od većine ja se u ponedjeljak veselim novom tjednu. U utorak sam indiferentna. U srijedu se počinjem pitati kad će vikend. Četvrtkom se obično tješim da je već sutra vikend. Vikend počinje petkom, je l’? U petak kad dođem doma se pitam kako je tjedan već prošao.
Subotom ne razmišljam. Samo gušti. I fjaka (koja se nekad, kao prošli tjedan, produži i na nedjelju).
Nedjeljom… nedjeljom su isto gušti. I neograničene količine hedonizma.
Ovoj nedjelji dodala sam i čežnju za morem.
A zašto samo čeznuti za nečim kad imam krila i čarobni štapić?
Odletjela sam na obalu. Prikupila školjke. I pripremila ih na buzaru.
Školjke moraju biti žive kad ih pripremate. To znači da su im ljušture zatvorene ili ako su otvorene da se na dodir otvaraju. U hladnjaku ih možete čuvati 3 do 4 dana prekrivene vlažnom krpom. Svakog dana ih pregledajte i odvojite one koje više nisu žive. Prije kuhanja četkom očistite ljušture i otrgnite niti kojima je školjka bila pričvršćena za greben (ili druge školjke).
Na malo ulja, na laganoj vatri  popržite 2 glavice luka i 3-4 režnja češnjaka. Dodajte 2 žličice peršina, 1 dcl pasirane rajčice i 2dcl bijelog vina. (Napomena: nije potrebno soliti). Na to dodajte 1kg dagnji i poklopite lonac. Kuhajte dok se dagnje ne otvore te poslužite uz kruh ili palentu.
Dugu nedjelju, uspješnu teleportaciju u toplije krajeve i uživanje u okusima mora žele vam Gladna Vila i ekipa Managera.

Share this article

„Manager“ je međunarodni studentski poslovni list osnovan početkom svibnja 1995. godine kao jedan od glavnih projekata Hrvatske studentske asocijacije (HSA). Već više od 20 godina dokaz je odlične suradnje s interesnim skupinama i širenje mreže mladih, ambicioznih ljudi.

Facebook Comments