U Monte Carlu dodijeljene su nagrade Laureus za proteklu godinu. U konkurenciji za osvajanje takozvanog sportskog Oscara bio je i Hrvat čije je ime protekle godine na gotovo svim dodijelama nagrada bilo nezaobilazno. Luka Modrić je uz Kyliana Mbappea, Lewisa Hamiltona, Lebrona Jamesa i
Eliuda Kipchogea bio nominiran za ovu prestižnu nagradu koja je na kraju ipak otišla u ruke Novaka Đokovića.

U kategoriji za najbolju sportašicu 2018. godine nagradu je osvojila Simone Biles, američka gimnastičarka, a nominirane su bile i skijašica Mikaela Shiffrin, Simona Halep, rumunjska tenisačica, Daniela Ryf, švicarska triatlonka te češka snowboardašica Ester Ledecka i njemačka tenisačica Angelique Kerber.

Dodijeljen je i niz drugih nagrada, među kojima su i nagrade za najbolju momčad kojom je proglašena nogometne reprezentacija Francuske, nagrada za životno djelo otišla je u ruke legendarnog trenera Arsenala Arsene Wengera, a umirovljena američka skijašica Lindsey Vonn dobila je nagradu za sportski duh.

Valja spomenuti i da su i Hrvati osvajali ovu nagradu. 2006. godine najboljom sportašicom proglašena je Janica Kostelić, dok je 2002. godine Goran Ivanišević odnio titulu povratnika godine.