Iza ovog zanimljivog i kreativnog projekta stoje Ljudmila Mihajlović, diplomirana inženjerka tekstilne tehnologije i dizajna i Maja Žirovčić, ekonomistica poduzetništva i certificirana grafička dizajnerica. Ljudmila i Maja, mlade su i kreativne poduzetnice zaslužne za pretvaranje običnih, bijelih i dosadnih tenisica u jedinstveni primjerak umjetnosti koji izražava vlastiti stil i osobnost. Pravi okidač za ulazak u svijet poduzetništva bio je trenutak kada su odlučile svojoj prijateljici pokloniti personalizirani par oslikanih tenisica koje su izazvale veliko zanimanje i potražnju. S vremenom su hobi transformirale u stabilnu poduzetničku priču.

Inovativan dizajn ručno izrađenih tenisica

Već godinama profesionalno, kreativno i izuzetno uspješno oslikavaju Startasice, a Shuz. je specifičan po tome što je utemeljen na ručnom radu te se u potpunosti prilagođava idejama i željama kupaca, što su većinom žene njihovih godina. “Kako smo krenule s oslikavanjem prije nego što smo uopće imale narudžbe, modele smo osmišljavale same. To su većinom bili motivi koji su odražavali naš osobni stil i bili inspirirani stvarima koje volimo. Kasnije smo ih počele nadograđivati i prilagođavati onome tko ih naručuje, pa smo tako boje i dizajn, usklađivale sa željama naručitelja naravno u kombinaciji s našim idejama.” – izjavile su za Borovo. Budući da je svaka Shuzica ručno oslikana i unikatna, za izradu jednog modela treba nekoliko sati, a cijene se kreću od 400 do 500 kuna.

Njihov najpoznatiji model svakako je Wedding Shuz. kolekcija kojom su pokrenule trend nošenja tenisica čak i na vjenčanje. Tenisice, koje su plesanje do jutra učinile mogućim, prilagođavaju se boji vjenčanice, personaliziraju do najsitnijih detalja. Od čipke i satenskih mašni, sve do specijalnih poruka poput: “and they lived happily ever after”.

Sudeći po trendovima, ne sumnjamo kako će sve više žena, pa čak i na svoj poseban dan, nositi Shuze ovog kreativnog dvojca.

Share this article

„Manager“ je međunarodni studentski poslovni list osnovan početkom svibnja 1995. godine kao jedan od glavnih projekata Hrvatske studentske asocijacije (HSA). Već više od 20 godina dokaz je odlične suradnje s interesnim skupinama i širenje mreže mladih, ambicioznih ljudi.

Facebook Comments