Nakon fantastične završnice u četvrtfinalu u kojoj je Hrvatska reprezentacija svladala europskog viceprvaka Španjolsku 30:29, slijedi nam borba s Norveškom u polufinalu.

Ove godine dočekali smo čak 25. po redu Svjetsko prvenstvo u rukometu, a čast biti domaćin ovoga puta dobila je Francuska u kojoj su se već dva puta, točnije 1970. i 2001. godine održala muška svjetska prvenstva. Prvenstvo se održava od 11. do 29. siječnja 2017. godine u osam dvorana u osam francuskih gradova. Na samom početku natjecanja grupu A, koja je igrala u Nantesu, činili su Francuska, Poljska, Rusija, Norveška, Brazil i Japan, grupu B u gradu Metzu Španjolska, Slovenija, Makedonija, Island, Tunis i Angola.

U Rouenu je igrala skupina C, odnosno Njemačka, Hrvatska, Bjelorusija, Mađarska, Čile i Saudijska Arabija. I na kraju, u skupini D u Parizu igrali su Katar, Danska, Švedska, Egipat, Bahrein i Argentina. Favoriti za medalju su i ovoga puta bili apsolutni vladari svjetskog i europskog rukometa, a to su reprezentacije Francuske, Danske, Španjolske, aktualnog europskog prvaka Njemačke i naravno Hrvatske.  Prvu utakmicu Hrvatska je odigrala sa Saudijskom Arabijom te upisala pobjedu, a samo dan nakon isto smo ponovili i sa Mađarskom.

Zatim smo zaredali pobjede protiv Bjelorusije i Čilea, a jedini poraz smo doživjeli u posljednjoj utakmici u grupi protiv Njemačke. U osminu finala tako su se plasirale po četiri najbolje reprezentacije iz svake grupe, a križale su se A i B te C i D. U osmini finala Hrvatska je igrala protiv Egipta i pobijedila s 21:19, dok je u četvrtfinalu odnijela pobjedu nad Španjolskom 30:29 koja nije bila lak protivnik, no Hrvatska je cijelu utakmicu držala laganu nadmoć. Slijede nam još napete završnice, utakmice polufinala i finala koje će se igrati u Parizu. Prva polufinalna utakmica je ona između Francuske i Slovenije u četvrtak 26.1., a zatim u petak 27.1. gledat ćemo dvoboj Hrvatske i Norveške.

Utakmica za treće mjesto se igra 28.1., a finale u nedjelju 29.1. u kojem se svi nadamo da će se Hrvatska naći. Sljedeće godine, domaćin europskog rukometnog prvenstva koje će se održati od 14. do 28.1. 2018. bit će upravo Hrvatska. 16 reprezentacija odigrat će 47 utakmica u Zagrebu, Splitu, Varaždinu i Poreču. Tome se zaista veselimo, ali zasada sretno Kauboji u polufinalu, cijela Hrvatska je uz vas.

Share this article

„Manager“ je međunarodni studentski poslovni list osnovan početkom svibnja 1995. godine kao jedan od glavnih projekata Hrvatske studentske asocijacije (HSA). Već više od 20 godina dokaz je odlične suradnje s interesnim skupinama i širenje mreže mladih, ambicioznih ljudi.

Facebook Comments