Nakon niza godina uživanja u tri vrste čokolade, tamnoj, mliječnoj i bijeloj, na red je došla nova poslastica – roza čokolada. Švicarski čokoladni gigant, Barry Callebaut, trinaest godina je pomno istraživao posebna zrna kakaovca, pronađena u području Obale Bjelokosti, Ekvadora i Brazila, iz kojih se dobiva ovaj novitet. Spomenuta zrna kakaovca nazivaju se ruby stoga i sama čokolada nosi taj naziv.

Ruby, bez obzira na svoju ružičastu boju, ne sadrži umjetne sastojke, bojila i arome. Krasi je potpuno drugačiji okus od svima znanih gorkih nota tamne čokolade i slatkih koje pronalazimo u bijeloj i mliječnoj slastici. Ovdje se isprepliću osebujni  kremasti i voćni okusi bez obzira na činjenicu da ne sadrži nikakvo voće.

Nakon predstavljanja prvo japanskoj, kineskoj i južnokorejskoj publici, roza se čokolada počela širiti i Europom. Hrvatska je bila među prvim zemljama u kojima se mogla pronaći zahvaljujući jednoj obiteljskoj tvrtki koja se upustila u posao s Ruby čokoladom. Riječ je o maloj tvornici čokolade iz Sesveta pod nazivom Vrsna Chocolates koja se već godinama bavi proizvodnjom slastica. Za proizvodnju Ruby čokolade, koriste se najfinije švicarske i belgijske čokolade koje se potom miješaju s domaćim biljem, medom, orašastim plodovima i drugim tipičnim hrvatskim sastojcima. Ova jedinstvena čokolada može se kupiti na službenim internetskim stranicama tvrtke Vrsna Chocolates te u dućanima Vrutak.

Osim male sesvetske tvornice čokolade, Ruby čokoladu proizvodi i hrvatski gigant Kraš koji je prepoznao potencijal, odmah su znali da će ova čokolada postati hit u slastičarskim i čokolatijerskim krugovima stoga su je uvrstili u svoju ponudu. Njihov se proizvod može kupiti ekskluzivno u Kraš bonbonnierama.

Ruby čokolada zasigurno je najveća inovacija u svijetu čokolade u posljednjih osamdesetak godina i stoga ne čudi da ju s punim pravom nazivaju čokoladom modernog doba. Ako ju još niste probali, požurite u najbližu prodavaonicu, od navedenih, po svoj komadić božanstvenog okusa.

Facebook Comments