Ova tjedan obilježilo je pravo zimsko vrijeme. Iako ondje nije ništa manje hladno nego u Zagrebu moja su me krila odnijela u Kinu. Let je bio dug i naporan, ali Kinezi imaju ljuto kiselu juhu koja savršeno grije pa se isplatilo.

U Kini se isprepliću kultura stara 5000 godina i najmodernije tehnologije, a komunizam i kapitalizam se magično stapaju u jednu cjelinu. Ljuto kisela ljuta je kombinacija koja će vas ugrijati bolje nego i jedna deka ili grijalica, a k tome će vas barem u mislima odnijeti u Kinu i dati vam mir kojim su blagoslovljeni azijski narodi.

Kako biste pripremili juhu u lonac stavite 1 nasjeckani luk, 200g nasjeckanih shiitake gljiva, 300g bambusa, ¼ šalice sušenog ljiljana, prelijte sa 1l vode i kuhajte 10ak minuta. Potom dodajte 3 žlice umaka od soje, 3 žlice rižinog octa, 2 žlice oyster umaka (umak od kamenica) te 1 žlicu sezamovog ulja. Po želji dodajte chilli papričice i papar. Dodajte 200g sjeckanog tofua (ili kuhanog mesa patke ili piletine), i na kraju 2 žlice škrobnog brašna i 2 razmućena jaja. Kuhajte još 5 minuta.

 

Dobar tek, puno ljubavi i ljuto kisele juhe da vas griju

žele vam

Gladna Vila i ekipa Managera.

Facebook Comments