Nacionalna zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu raspisala je natječaj za dodjelu najmanje 400 studentskih stipendija (sukladno osiguranim sredstvima u Državnom proračunu) za akademsku godinu 2017./2018.. Prijave se podnose do 30. siječnja 2018. godine elektroničkim putem na https://193.198.208.24/apex/f?p=azdsstudenti:unos_prijave te poštom na adresu: Nacionalna zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu (za studentske stipendije), Ilica 24/1, 10 000 Zagreb.
Stipendije će se dodijeliti u čak nekoliko kategorija (studenti osobe s invaliditetom, studenti pripadnici romske manjine, studenti kategorizirani sportaši, studentima koji su do punoljetnosti bili smješteni u domove socijalne skrbi ili udomiteljske obitelji, studentima nadarenim mladim umjetnicima, studentima bez oba roditelja, studentima roditeljima), a jedna od njih odnosi se na studente na deficitarnim studijskim programima.
Stipendije Zaklade u 1. kategoriji dodjeljuju se studentima deficitarnih studijskih programa s posebnim naglaskom na deficitarne nastavničke studijske programe.
1. RAČUNARSTVO
2. STROJARSTVO
3. ELEKTROTEHNIKA
4. INFORMATIKA – nastavnički
5. MATEMATIKA – nastavnički
6. MATEMATIKA
7. FIZIKA – nastavnički
8. FIZIKA
9. DOKTOR MEDICINE
10. FARMACIJA
11. ANGLISTIKA – nastavnički
12. ANGLISTIKA
Prema Odluci o raspisivanju natječaja, Zaklada će stipendije dodjeljivati u iznosu od 10.000 kuna za svakog studenta koji ostvari pravo na dodjelu stipendije, osim u kategoriji za pripadnike romske nacionalne manjine, gdje se za studente poslijediplomskih studija isplaćuje godišnji trošak studija u iznosu najvećem od 17.000 kuna. Taj iznos odredit će se naknadno, ovisno o broju prijavljenih studenata i osiguranim sredstvima u državnom proračunu.

 

Share this article

„Manager“ je međunarodni studentski poslovni list osnovan početkom svibnja 1995. godine kao jedan od glavnih projekata Hrvatske studentske asocijacije (HSA). Već više od 20 godina dokaz je odlične suradnje s interesnim skupinama i širenje mreže mladih, ambicioznih ljudi.

Facebook Comments