U Zagrebu je sredinom listopada otvoren prvi Cat Caffe, tematski kafić o kojemu se puno da zaključiti već iz samog imena. Naime, riječ je o kafiću u kojem, osim u kavi, možete uživati i u igranju s mačkama koje ondje žive, a možete dovesti i svoju mačku ako je dovoljno socijalizirana.

Ovaj koncept u svijetu je već nekoliko godina izrazito popularan jer osim što posjetiteljima pruža potpuno drugačije iskustvo ispijanja kave, omogućava i olakšava udomljavanje mačaka, ali i drugih životinja iz azila i raznih udruga koje skrbe o nezbrinutim životinjama.

Ova mala mačja oaza u Zagrebu se smjestila u mirnoj i tihoj Kušlanovoj ulici, na kućnom broju 6, a njezini su vlasnici i inicijatori supružnici Maja Mudrovčić Gavran i Domagoj Gavran. Potaknuti sve popularnijom svjetskom praksom, oni su zaključili da jedinoj hrvatskoj metropoli nedostaje upravo ovakav koncept kafića te se odlučili upustiti u dugu i mukotrpnu borbu s administracijom i dozvolama potrebnim za pokretanje ovakvog posla. Osobita ljubav i briga prema životinjama ovo dvoje ljudi nije im dala da odustanu od svog nauma, pa čak i pod uvjetom da ga ne uspiju ostvariti u potpunosti onako kako su naumili. Naime, početna ideja bila je da se mace stanovnice kafića mogu udomiti direktno iz Cat Caffea, međutim, zakonski je udomljavanje životinja u Hrvatskoj moguće samo iz skloništa za životinje. Upravo je zato svih sedam trenutnih stanovnica kafića posvojeno iz udruge Faun Kutina s kojom vlasnici i u budućnosti planiraju nastaviti suradnju. U planu je i proširenje parnerskih odnosa s udrugama za skrb o životinjama, pa će tako vlasnici Cat Caffea u budućnosti surađivati i s udrugom S.O.S Cat iz Zagreba te na taj način promovirati udomljavanje svih životinja, a ne samo mačaka.

Otkako je otvoren, prvi Cat Caffe u Zagrebu ruši rekorde u posjećenosti, pa tako prvih nekoliko dana nije bilo moguće uživati u ovom novom i hvalevrijednom konceptu ispijanja kave bez prethodne rezervacije. Nije čudno što je zagrebačka publika objeručke prihvatila Cat Caffe jer su sve njegove stanovnice dobroćudne i pitome, a sve su redom imena dobila prema likovima iz serije Orange is the New Black.

 

Share this article

Nika Crnek studentica je četvrte godine Poslovne ekonomije na EFZG-u i novinarka Managera. Velika je ljubiteljica životinja, a najdraži su joj psi. Voljela bi otvoriti prihvatilište za nezbrinute životinje i svaki slobodan trenutak provoditi s njima. U slobodno vrijeme uči ruski, uživa u kineskoj hrani, a velika joj je želja živjeti u Amsterdamu.

Facebook Comments