Prošlog tjedna otvoren je prvi muzej ovakve tematike u Hrvatskoj- Zagreb 80’s Museum u samom centru Zagreba. Radi se zapravo o stanu uređenom u stilu 80-ih i prikazuje život zagrebačke obitelji. Predmeti su prikupljeni od kolekcionara i prijatelja vlasnika. Suvlasnica muzeja Anastasia Knežević ističe da je na ideju muzeja došla nakon putovanja na koji su vidjele da je u bivšem DDR-u i u Sovjetskom Savezu stvoren suvremeni odnos prema prošlosti.

Osim dnevnom boravka, spavaće i radne sobe, izložen je i vozni park tog vremena od malih nogu pa do popularnog Fićeka. Posebno nas veseli što svi izloženi predmeti nisu pod staklom ili posebnom zaštitom jer je muzej posve interaktivan. Stare se ploče mogu preslušavati, albumi listati, sjedati  na stari namještaj i pritom se dobro zabaviti. U radnoj sobi se nalazi pisaća mašina Olympia, a ženski kutak za uređivanje hit je spavaće sobe u kojem se mogu isprobati perike.

Jedan dio stana čini igraonicu ćete moći igrati stare igrice na starim kompjuterima Commodoreu 64 i Atari, a muzej će nuditi i originalne suvenire poput mini Zastave 750 i erotskog retro kalendara u limitiranom izdanju od 1000 primjeraka.

Muzej radi od 10h do 22h svakoga dana u tjednu. Ulaznice će koštati 40 kuna, dok će studenti i umirovljenici plaćati 30 kuna.

Share this article

Katarina Belić studentica je 3. godine Poslovne ekonomije EFZG-a. U Manageru je već više od 3 godine, jedno je vrijeme bila i glavna urednica lista, a voli raditi na ostalim HSA projektima. Obožava društvene mreže, putovanja, noćne vožnje autom i prati svjetske modne trendove. Osim putovanja po svijetu, najveselija su joj ona u IKEA-u s kolegom Androm.

Facebook Comments