“Putovati znači živjeti” slavna je izreka s kojom se mnogi putoholičari mogu složiti, no tijekom studentskih dana odluku o putovanju teško je donijeti zbog popularnog mišljenja kako su putovanja preskupa.

Kako je svijet postao “globalno selo” moguće je u samo nekoliko sati preletjeti par tisuća kilometara te upoznati nove običaje i kulture po vrlo povoljnim cijenama. Također, sve više se razvijaju brojne turističke agencije koje svoje usluge potpuno prilagođavaju upravo studentima.

Student Island

Putovanje u Grčku, točnije na otok Zakynthos koji je ujedno i jedan od najpopularnijih party destinacija na Mediteranu, već se više od 20 godina organizira samo za studente i mlade iz Republike Hrvatske. Glavna party destinacija je grad Laganas u kojem su putnici smješteni, a zabava zagarantirana. Putovanje traje tjedan dana te je u cijenu od 2.000,00 kuna uključen prijevoz turističkim brodom i autobusom, smještaj te organizacija i priprema samog putovanja.

Party vlak

Za sve one koji traže više od klasičnog putovanja ovo je idealna prilika za iskusiti nešto novo i neuobičajeno. Party vlak se sastoji od 8 putničkih vagona i 2 Jack Daniels vagona koji su opremljeni sound & light sustavom i DJ ekipom te naravno pićima po studentskim cijenama. Vlakom se ide za Beograd te cijena varira od 690 kuna do 790 kuna. Prijevoz na relaciji Zagreb – Beograd – Zagreb, 2 noćenja u hotelu, razgled grada te usluga turističkog vodiča je uključena u cijenu.

Krstarenje Mediteranom

Krstarenje Mediteranom je idealna prilika za posjet čak sedam velikih gradova – Verona, Venecija, Rim, Barcelona, Lloret de Mar, Nica i Monte Carlo uz nezaboravnu zabavu na samom brodu. Cijena aranžmana iznosi 1.590,00 kuna s uključenim doručkom, ručkom i večerom u hotelu s 3 zvjezdice u Lloret de Maru za čak 4 noćenja, 1 noćenje u unutrašnjim brodskim kabinama te prijevoz turističkim autobusima.

Pohod na Amsterdam

Amsterdam ili poznatije kao “grad u kojem je sve dozvoljeno” grad je u kojem ćete imati osjećaj kao da ste se vratili u kasno sedamnaesto stoljeće. Neke od neizbježnih atrakcija su obilasci brojnih “Coffee shop-ova” te “Red light district-a” koji ovaj grad čine posebnim. Za cijenu od 1.490,00 kuna s 3 noćenja s doručkom u hotelu, prijevozu s autobusom, razgledom grada s turističkim vodičem možete se sami uvjeriti u to koliko je Amsterdam poseban te zašto brojni mladi diljem svijeta biraju baš ovaj grad kao top destinaciju za zabavu.