Najbolji MR uređaj pruža nove prilike zaposlenja

Bolnica Akromion je jedna od najvećih privatnih ortopedskih bolnica u Hrvatskoj. Svojim radom i otvaranjem dijagnostičkoga radiološkog odjela omogućuje pacijentima brzu i pravovremenu dijagnostiku s individualnim pristupom te izbor optimalne metode liječenja koštano-zglobnog sustava.

Ulaganjem u najmoderniji uređaj za magnetsku rezonanciju, Magnetom Aera, pacijentima Poliklinike Akromion omogućena je najkvalitetnija medicinska dijagnostika. Multix Fusion Max je digitalni radiografski sustav koji omogućava sve standardne rendgenske pretrage izuzetne kvalitete uz standardno smanjenje doze zračenja koje omogućava digitalna tehnologija. Od većine ostalih digitalnih rendgenskih uređaja izdvaja ga izuzetna pokretljivost rendgenske cijevi oko horizontalne i vertikalne osi što ga, , čini zasigurno najboljim rendgenskim uređajem na našem tržištu prilagođenim potrebama ortopedije i traumatologije. Magnetom Aera najmoderniji , uređaj magnetske rezonance snage 1,5 tesla, svojim tehničkim karakteristikama daje najviši standard u snimanju koštano-zglobnog sustava u Hrvatskoj.

 

 

Izvor: Pixabay

Hoće li Hrvati trebati kupovati novi televizor?

Iz Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM) su  pojasnili kako se prelazak na DVB-T2 standard očekuje nakon isteka postojećih dozvola za multiplekse digitalne zemaljske televizije, no svakako ne prije 2019. Osim što će se poboljšati kakvoća usluge televizije, oslobodit će se radiofrekvencijski spektar druge digitalne dividende za usluge u mrežama pokretnih komunikacija. U periodu od 2019. do 2021. građani će trebati prilagoditi svoju prijamničku opremu novom standardu.

Velika većina uređaja na hrvatskom tržištu već podržava spomenute standarde te je njihova cijena usporediva s prijamnicima koji ne podržavaju te standarde. Očekuje se da će dio građana kroz uobičajeni ciklus zamjene uređaja imati opremu prilagođenu za prelazak. Cijena STB – Set Top Box uređaja na hrvatskom tržištu kreće se od oko 200 kuna.

 

Izvor: Pixabay

Predstavljeni novi proizvodi tvorca uspješne pametne klupe

Include, hrvatska tvrtka, je u svega tri godine ,višemilijunskim ulaganjima u razvoj novih tehnologija, uspješno je plasirala čak šest modela Steora pametnih klupa na globalna tržišta.

Danas osim punjenja uređaja, Wi-Fi sustava i noćne rasvjete, Steora klupe omogućuju i nadzor javnih površina putem naprednih kamera ili digitalno oglašavanje putem LCD ekrana uz korištenje tehnologije prepoznavanja prolaznika, čime se reklamna kampanja može usmjeriti ciljanim korisnicima. Dashboard na pametnim klupama Steora najnapredniji je Smart City sustav za upravljanje i nadzor pametnih proizvoda u javnim prostorima. Samo u 2018. godini 1.5 milijuna korisnika koristilo je Wi-Fi sustav putem pametnih klupa, a više od 250.000 koristilo je punjenje pametnih uređaja.

Izvor: civinet-slohr.eu

 

Kao odgovor na izazove u modernom cikloturizmu, Include je kreirao svoj novi „GreenTech“ proizvod – Monna Cycling Point, koji je u srijedu 13.studenog  2018. prvi put predstavljen na najvećem Smart City sajmu u Barceloni. Monna je dizajnirana kao tehnološko rješenje namijenjeno urbanim i ruralnim sredinama na lokacijama bez električne energije. Uz funkcije punjenja uređaja, Wi-Fi sustava i noćne rasvjete, Monna uz posebno dizajnirane solarne panele omogućuje punjenje električnih bicikala te kompresor i alat namijenjen za popravak bicikala. Ima ugrađene senzore za prikupljanje i analizu podataka putem Dashboarda o broju bicikala, operativnosti različitih komponenti i atmosferskim uvjetima (temperatura, vlažnost i sl.).