Tržište pametnih telefona dobiva novog konkurenta

U svijetu tehnologije i inovacije se pojavilo jedno novo ime koje bi uvelike moglo utjecati na trenutačne proizvođače na tržištu. Njegovo ime je FlexPai te bi prema dosad viđenom trebao postati prvi službeni phablet sa savitljivim ekranom, a prozvođač je slabo poznati kalifornijski startup Royole. U kompaniji kažu da se njihov fleksibilni zaslon može preklopiti 200.000 puta. Njegova cijena će se kretati od 1290 dolara za osnovni model pa sve do 1850 dolara za unaprijeđeni model s više memorije. U rasklopljenom stanju, uređaj izgleda kao tablet s dijagonalom ekrana od 7,8 inča. Kad ga se preklopi, pretvara se u smartphone s 4-inčnim zaslonom. Za razliku od dosadašnjih uređaja, znat ćete kada možete kupiti novi jer FlexPai ima “rok trajanja”.
Prednarudžbe su započele 1.studenog ove godine, no još se uvijek ne zna kad će krenuti isporuka. Vjeruje se kako bi krajnji rok za isporuku trebao bi biti krajem prosinca.

Izvor: Royole

 

Započeo trinaesti “lov” na fototalente

Otvorene su prijave za polaznike Fotosofije, besplatnog sedmodnevnog seminara za naprednu fotografiju koji će se pod vodstvom fotografa Damira Hoyke održati u Termama Tuhelj od 10. do 17. lipnja 2018. Petnaest odabranih polaznika seminara će na predavanjima i tematskim photo sessionima imati priliku doznati kako snimiti dobar portret, modnu, reklamnu i art fotografiju. Kao i dosadašnjih godina, seminaristi će i ove godine fotografirati poznate osobe.

Sve dodatne informacije te detalje o prijavi na izbor polaznika koji će biti otvoren do 16. svibnja 2018. možete pronaći na službenoj stranici Fotosofia.info , gdje će biti objavljivane i obavijesti o terminima događanja otvorenim za publiku.

Izvor: Pixabay

 

Hrvatska pala na listi Doing Business

U najnovijem godišnjem izvješću Svjetske banke (SB) o regulativi poslovanja ‘Doing Business’, Hrvatska je zauzela 58. mjesto među ukupno 190 zemalja, što predstavlja pad za sedam mjesta u odnosu na prošlogodišnji plasman, objavila je u srijedu Svjetska banka. Prema objavljenom izvješću “Doing Business 2019.: Training for Reform”, Hrvatska je osvojila 71,40 DTF bodova, od maksimalnih 100. Najlošiji je plasman Hrvatska u ovogodišnjem izvješću ponovo zabilježila u kategoriji izdavanja građevinskih dozvola, potonuvši na 159. mjesto, s prošlogodišnjeg 126. mjesta.

Izvor: Pixabay