Dolazi nova dugo očekivana opcija na Messengeru

Facebook je trenutačno u fazi testiranja nove opcije za Messenger. Naime, korisnici će ubrzo nakon što ažuriraju svoje aplikacije, pomoću opcije „unsend“ moći potpuno izbrisati svoje poruke iz chata nakon što ih pošalju. Mogućnost brisanja poruke će vjerojatno biti dostupna samo u određeno vrijeme nakon njezinog slanja.

Navedena opcija se već koristi, kako navodi Facebook, a bit će dostupna ostalim korisnicima društvene mreže nakon što se utvrdi da radi bez problema.

 

Povratak legendarnog Winampa

Ovaj tjedan dolazi nova verzija aplikacije Winamp, koju su mnogi koristili za slušanje glazbe. Nakon što je prije nekoliko godina bila vodeća u tom području, aplikacija i dalje nije pala u zaborav te se priprema njezin veliki povratak.

Već ovaj tjedan će biti objavljena prva nadogradnja aplikacije nakon pet godina.Vlasnici Winampa iz tvrtke Radionomy najavljuju kako će aplikacija biti izvor sve glazbe koja se može pronaći putem interneta, a bit će dostupna od sljedeće godine za iOS i Android te za računala.

 

Pad izravnih stranih ulaganja u svijetu

Zabilježen je pad izravnih stranih ulaganja u svijetu (FDI) u prvoj polovini prve godine za 40 posto u odnosu na lanjsko trgovinsko razdoblje. Izravna strana ulaganja važna su jer državama omogućuju pristupu vanjskom kapitalu, tehnologiji, tržištu a doprinose i poreznim prihodima.

I dok se najviše smanjuju izravna strana ulaganja u bogatijim nacijama, uključujući Irsku (pad ulaganja za 81 milijardu dolara), i Švicarsku (pad za 77 milijardi dolara), države u razvoju bilježe tek neznatni pad ulaganja, za 4 posto, na 310 milijardi. U toj skupini izuzetak je Kina, koja je privukla najviše izravnih stranih ulaganja u prvih šest ovogodišnjih mjeseci, 70,2 milijardi dolara ili 6 posto više nego lani.

Najveći pad ulaganja odvija se u bogatim, industrijaliziranim zemljama i to zbog političkih, a ne ekonomskih razloga.