Suradnja Rimca i Pininfarina rezultirala novom jurilicom

Mate Rimac je početkom ožujka u salonu automobila u Ženevi predstavio svoju novu električnu jurilicu i oduševio sve zaljubljenike u automobile. Kako automobil nije stigao na zagrebački sajam, Rimac ga je odlučio predstaviti građanima u centru Zagreba. Jurilicu su mogli vidjeti svi od petka 28. rujna u podne pa sve do nedjelje 30. rujna u 17 sati, gdje je tim iz kompanije svakih sat vremena nastojao približiti značajke i detalje njihove tehnologije i samog automobila.

C-Two je potpuno električni sportski automobil, koji zahvaljujući nevjerojatnoj snazi motora od čak 1914 konjskih snaga ubrzava do 100 km/h za samo 1,97 sekundi te ostvaruje maksimalnu brzinu od 412 km/h. Baterija kapaciteta 120 kWh, koju je Rimac koristio prilikom stvaranja C-Two automobila, jednim punjenjem omogućava domet od 650 kilometara.

U suradnji s talijanskom kućom dizajna Pininfarina, koja je u svijetu poznata po dizajnu brojnih automobila, Rimčeva kompanija planira proizvesti 150 primjeraka C-Two automobila, a većina komponenti će se, kao i dosad, proizvoditi u Hrvatskoj.

   

               

Sjajni Spider-Man srušio sve rekorde

Sony je u samo tri dana uspio prodati 3,3 milijuna kopija svoje nove hit igre te je time postavio visoko ljestvicu u gaming području. Igra je namijenjena ljubiteljima Marvelovih stripova, koja sa brojnim detaljima predstavlja grad New York koji je putem igre, u ulozi svima poznatog lika Petera, moguće razgledati skačući od zgrade do zgrade i uživati u spektakularnim scenama i grafikama kojima se dočarava život i pokretljivost grada. Sama priča prati život ovdje ponešto starijeg Petera Parkera od onog kojeg smo navikli gledati u filmovima, ali zahvaljujući odličnoj grafici igra pomalo djeluje kao filmska ekranizacija.

 

Ugroženi podaci 50 milijuna korisnika Facebooka

Facebook je u petak 28.9.2018. priznao napad na njihovu mrežu čime su ugroženi podaci 50 milijuna korisnika ove društvene mreže. Naime, hakeri su ukrali pristupne tokene preko kojih ljudi ostaju prijavljeni na svoje korisničke račune na duže vrijeme te se ne trebaju toliko često prijavljivati u svoje Facebook profile.

Facebook je objavio kako su njihovi inženjeri otkrili propust 25. rujna te da je istraga još u početnoj fazi, zbog čega nisu mogli dati više informacija o samom događaju. Bitno je naglasiti kako je kompanija popravila propust i o svemu obavijestila policiju.