Dobna granica za povlačenje mirovine iz III.stupa 55 godina

U trećem mirovinskom stupu štedi 310 tisuća građana čija se štednja kreće oko pet milijardi kuna. U odnosu na drugi stup, treći stup ima nešto labavije uvjete ulaganja i povlačenja tih sredstava. Najvažnija promjena za treći stup koja dolazi s reformom Marka Pavića, odnosi se upravo na povećanje dobi na 55 godina. Večernji list je u utorak objavio, kako je promjenama zakona o dobrovoljnim mirovinskim fondovima, podignuta dobna granica za povlačenje mirovine iz trećeg mirovinskog stupa s 50 na 55 godina. Štednju manju od 10 tisuća kuna građani su mogli u cijelosti povući, ali sada se ukida ta mogućnost.

 

Izvor: Pixabay

 

Infobip otvara nova radna mjesta

Hrvatska tehnološka kompanija Infobip  je u Rijeci otvorila novi ured, na adresi Ulica Martinkovac 109, 1. kat. To je njihov 60. ured u svijetu. Otvorenje novog ureda i novih radnih mjesta predstavili su Marko Filipović, zamjenik riječkog gradonačelnika te Paolo Palminteri, generalni konzul Italije u Rijeci. Uz nova radna mjesta u Rijeci, Kutić je najavio i dodatnih 600 radnih mjesta koje će Infobip iduće godine otvoriti diljem svijeta. Jedan od strateških planova je i suradnja s fakultetima. Dok kompanija globalno ima 1400 djelatnika,  novootvoreni ured u Rijeci ima 40 zaposlenih stručnjaka koji razvijaju visoko tehnološka komunikacijska rješenja.

Izvor: Pixabay

 

Podružnica kineskog diva u New Yorku planira prikupiti 1,23 milijarde dolara kapitala

Nakon špekulacija o odustajanju i odgađanja, glazbena podružnica kineskog tehnološkog diva Tencenta ipak je odlučila izaći na burzu. Ta kompanija za streaming glazbe prodaje 82 milijuna dionica u cjenovnom rasponu od 13 do 15 dolara.  Ako prikupi maksimalnih 1,23 milijarde dolara, Tencentov IPO bit će treći po veličini ove godine među kineskim kompanijama na američkom tržištu. Kineske kompanije su samo ove godine izlaskom na američke burze prikupile 7,8 milijardi dolara, što je najviše od 2014. godine.

Izvor: Pixabay