U subotu, 22. travnja 2017. godine službeno je otvoreno jubilarno peto izdanje DriveINkina Zagreb. Poseban koncept prikazivanja filmova na Airscreen filmskom platnu i ovoga puta prepoznao je veliki broj ljudi sudeći po broju automobila koji su prvoga dana jedva našli svoje mjesto. Organizacijski tim potrudio se opravdati reputaciju inovativnog studentskog projekta te i ove godine pripremio posjetiteljima nezaboravno iskustvo gledanja filmova iz udobnosti automobila ili s dekice uz nasip, ali i vrlo bogat dodatni sadržaj prije projekcija.

Službeno otvorenje projekta Hrvatske studentske asocijacije upotpunjeno je puštanjem lampiona u znak ljubavi na poligonu Kockica, koja traje već punih pet godina. Večer se nastavila uz gledanje filma Passengers, romantičnu science fiction priču s Jennifer Lawrence i Chris Prattom u glavnim ulogama.

Drugog dana projekta, u nedjelju 23. travnja pažnja je bila posvećena djeci i njihovim roditeljima, a na rasporedu je bio Oscarom nagrađeni animirani film Zootopia. Na poligonu se moglo vidjeti obitelji s malom djecom, kao i one malo starije parove koji su odlučili nedjelju navečer provesti na neuobičajeni način. Hrabri mališani prije projekcije filma imali su priliku sudjelovati u utrci na mini Nextbike biciklima. Oni najbolji (a u ovom slučaju najsporiji) bili su nagrađeni.

Članovi organizacijskog tima kao i voditeljica projekta Mia Musulin iznimno su zadovoljni odazivom i odrađenim poslom na DriveINkinu te s veseljem iščekuju i drugi vikend održavanja.  U subotu, 29. travnja svi su pozvani natjecati se na KOZa kvizu općeg znanja, a kasnije na besplatnu projekciju hrvatskog filma ZG80. Princip kviziranja je jednostavan: oko 18.30 dolazi se na veliki parking zauzeti mjesto. Kviz će voditi stand-up zvijezda u usponu Goran Vugrinec Goc, koji je uvijek posebno inspiriran pod vedrim nebom, a pripremljeno je pet raznolikih kategorija općeg znanja s više od stotinu pitanja. Za sudjelovanje u kvizu plaća se kotizacija od 60 kuna po ekipi, a svaki tim može se sastojati od dva do četiri člana. Ekipe se prijavljuju putem jednostavnog obrasca: http://koza.fak.hr/prijava-na-kozu/, a zbog ograničenog broja mjesta to bi trebalo učiniti što je prije moguće. U nedjelju, posljednjeg dana projekta i mjeseca travnja posjetitelji će se moći vratiti u tridesete godine prošlog stoljeća, fotografirati s oldtimerima i s udrugom Back To Swing proći kratki tečaj swinga, a nakon toga uživati u filmu Café Society.

Share this article

„Manager“ je međunarodni studentski poslovni list osnovan početkom svibnja 1995. godine kao jedan od glavnih projekata Hrvatske studentske asocijacije (HSA). Već više od 20 godina dokaz je odlične suradnje s interesnim skupinama i širenje mreže mladih, ambicioznih ljudi.

Facebook Comments