Za akademsku godinu 2018./2019. predviđen je početak izvođenja integriranog preddiplomskog i diplomskog studija “Vojno pomorstvo” na Sveučilištu u Splitu. Ovaj studij provodit će se u Oružanim snagama Republike Hrvatske – Hrvatskom vojnom učilištu ‘Dr. Franjo Tuđman’ i sastavnicama Sveučilišta u Splitu, koje su suizvoditelji provedbe studija.

Ovaj poseban vojni studij sastojat će se od tri smjera – vojna nautika, vojno brodarstvo i vojna elektronika, a tu skladu je s bolonjskim procesom i trajat će deset semestara odnosno pet godina. Cilj ovog studija jest poticanje jedinstvenog obrazovanja pomorskih časnika za sva državna tijela koja djeluju u području pomorske sigurnosti, a koja je preduvjet integriranog djelovanja u zaštiti i promicanju nacionalnih interesa Republike Hrvatske na moru. 

Izradu elaborata integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija “Vojno pomorstvo” započeli su Hrvatsko vojno učilište “Dr. Franjo Tuđman” i Hrvatska ratna mornarica u suradnji sa Sveučilištem u Splitu i s Pomorskim fakultetom, Fakultetom elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje i Filozofskim fakultetom. Financijska sredstva za ustrojavanje i akreditiranje novog studija osigurana su u državnom proračunu RH.

Nastavni sadržaji izvodit će se većim dijelom u specijalističkim učionicama i kabinetima vojarne “Sveti Nikola – Lora” u Splitu, a dijelom u kapacitetima sastavnica Sveučilišta u Splitu.

 

Share this article

Mia Musulin glavna je urednica Managera, studentica treće godine Novinarstva koja za sebe često kaže da je kreativna samo na riječima. Piše za još jedan studentski list, voli i čitati, a najdraža joj je francuska književnost. Opuštaju je cjelodnevno gledanje serija, a ponekad i glupih filmova. Voli biti domaćin i raditi dobre kućne partyje. Najdraža životinja joj je zmija, možete probati pogoditi zašto?

Facebook Comments