Zimsko doba, odnosno Božićno doba poznato je po darivanju. Šoping centri i trgovine su prepuni zaluđenim ljudima koji pokušavaju pronaći najbolji dar za svoje najmilije, no u svom tom stresu zaboravljamo na one kojima je naša pomoć najpotrebnija.

RTL pomaže djeci

Humanitarna asocijacija RTL pomaže djeci djeluje od davne 2006 godine. glavni ciljevi su pomoć organizacijama koje se bore s realizacijom specifičnih projekata te naravno pomoć djeci u svim oblicima. Donacije se mogu izvršiti online ili preko broja 060 9007. U zadnjih jedanaest godina ova udruga je prikupila više od 18 milijuna kuna te sufinancirala 235 projekata.

Konzum i Mastercard

Plaćanje Mastercard i Maestro karticama u svim Konzumovim poslovnicama osigurane su donacije Udruženju Djeca prva te UN – ovom Svjetskom programu za hranu. Udruženje Djeca prva pomaže
socijalno ugroženim obiteljima u Hrvatskoj s djecom predškolske i školske dobi, dok UN – ov projekt je usmjeren na osiguravanje školskih obroka u Ruandi.

Dječji dom Zagreb

Dječji dom Zagreb sa svim svojim podružnicama funkcionira na način da omogućava doniranje odjeće, obuće, školskog pribora, kozmetike, tehničkih uređaja te i izleta, ljetovanja, odlaske u kino i koncerte za djecu koja nemaju priliku iskusiti takve stvari. Donirati se može online ili direktno u dječji dom te nekome uljepšati Božić i Novu godinu.