Dobar početak glazbenog tjedna, najavili su organizatori INmusic Festivala objavivši novo ime koje će privući veliki broj, kako domaće tako i strane publike na poznati zagrebački „otok“.  Headlineri ovogodišnjeg festivala su Kasabian, jedan od najcjenjenijih rock sastava današnjice. Bendu iz Leicestera, ovo će biti prvi nastup u Hrvatskoj, kojeg su vjerujem brojni fanovi s nestrpljenjem čekali. Iako njihova glazbena karijera seže još od kraja devedesetih godina, prvi studijski album objavili su tek 2004. godine, istoimenog naziva Kasabian. Nakon brojnih pozitivnih kritika uslijedili su Empire (2006), West Ryder Pauper Lunatic Asylum (2009), Velociraptor (2012) te 48:13 (2014). Ove godine stiže i šesti studijski album, kojeg ćemo barem dijelom moć čuti na #12 INmusicu. Uz brojne nagrade koje su osvojili za svoje albume i singlove, ni ne čudi kako je svaki koncert, kao i turneja, ove žestoke četvorke- rasprodan!  Srećom, Zagreb ima mogućnost uz brojna druga jaka glazbena imena ugostiti mladiće iz Kasabiana.

Uz bok ovoj četvorici, na ovogodišnjem INmusicu nastupit će zasad potvrđeni i jednako spektakularni Arcade Fire, Alt-J, Michael Kiwanuka i Repetitor. Kao i svake godine, festival će odjeknuti odličnim i kvalitetnim zvucima te jarunski „otok“ pretvoriti u glavno glazbeno središte!

„INmusic festival #12 održat će se na idiličnim otocima zagrebačkog jarunskog jezera od 19. do 21. lipnja 2017. godine. Trodnevne festivalske ulaznice za INmusic festival #12 dostupne su u svim poslovnicama OTP banke, Dirty Old Shopu u Zagrebu (Tratinska 18) i putem službenog festivalskog webshopa po cijeni od 299 kuna, a sedmodnevne kamperske ulaznice dostupne su u službenom festivalskom webshopu po cijeni od 200 kuna.“

Share this article

Lea Medica studentica je treće godine novinarstva na Fakultetu političkih znanosti. Njezina ljubav prema novinarstvu seže iz ranih srednjoškolskih dana, stoga ne čudi što se već prve godine fakulteta priključila veselom i radišnom timu novinara Managera. Vrlo je komunikativna, otvorena i vedra osoba. Voli glazbu i dobar dio vremena posvećuje kulturnom uzdizanju (najviše odlascima na koncerte, ali dobrim kazališnim predstavama, izložbama).

Facebook Comments