Žurim na faks, jedva sam uspjela pronaći parkirno mjesto, a još moram poslati i SMS poruku. Samu sebe preispitujem na koji broj poslati, hoću li opet pogriješiti sa zadnjom znamenkom pa će me dočekati kazna na prozoru auta. Još veći problem nastaje ako ne mogu poslati tekstualnu poruku. Moram pronaći parking aparat, sačuvati račun koji se bez problema zagubi u torbi, a tek onda nastaju problemi.  Na svu sreću mojim, a i vašim mukama došao je kraj.

IT tvrtka Infoart razvila je aplikaciju za plaćanje parkinga pomoću koje na brz i jednostavan način korisnici mogu izvršiti plaćanje satnih, dnevnih, povlaštenih stanarskih te mjesečnih parkirnih karata, kao i plaćanje dnevnih parkirnih karti izdanih od strane kontrolora.

Istraživanja su pokazala da u Europi preko 90 posto potrošača koristi pametni telefon, a isti ti korisnici bili bi najzadovoljniji da pomoću uređaja koji ne ispuštaju iz ruke mogu platiti i parking.
Aplikacija je besplatna, a plaćanje je putem kartica ili prepaid računa. Aplikacija nudi pregled transakcija, a o svemu ćemo biti obaviješteni zahvaljujući obavijestima. Nema dodatnih SMS troškova, a u trenutku plaćanja jedino je potrebna internetska veza. Sama aplikacija je uvelike pomogla brojnim turistima koji dolaze u Hrvatsku s osobnim vozilima, ali i određenim kategorijama poslovnih korisnika.

Aplikacija PayDo trenutno je dostupna u Dubrovniku, Splitu, Zadru, Šibeniku, Puli, Poreču, Rovinju i Osijeku. Od 1.5. bit će dostupna u Varaždinu i Sisku a uskoro se očekuje aktivacija i u ostalim gradovima, uključujući i Zagreb (što se tiče Infoarta oni bi taj servis “već sutra” mogli aktivirati u Zagrebu jer je infrastrukturno sve drugo riješeno).

Facebook Comments