U ponedjeljak, 12. studenoga 2018. godine, otvoren je restoran subvencionirane studentske prehrane i kafić na petome katu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

Otvaranje restorana sa subvencioniranom prehranom za studente u NSK pokrenuto je studentskom inicijativom i peticijom. Unutra ima oko 100 sjedećih mjesta, a stolci na vanjskim terasama će se postavljati ovisno o vremenskim uvjetima. Radno je vrijeme restorana i kafića od ponedjeljka do petka od 8 do 15 i 30 sati.

Na otvorenju je u ime glavne ravnateljice Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu okupljene pozdravio rukovoditelj Odjela Informacijske tehnologije Marko Orešković, dok im se u ime Studentskoga centra Sveučilišta u Zagrebu obratio sanacijski upravitelj Studentskoga centra Mirko Bošnjak. Otvorenju je nazočila i ministrica znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske prof. dr. sc. Blaženka Divjak koja je najavila skorašnje otvorenje studentske menze i na Filozofskome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Zajedničkim stupanjem u liniju studentske menze i narudžbom hrane, restoran su otvorili ministrica znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske prof. dr. sc. Blaženka Divjak, prorektorica za prostorni razvoj i sustav kontrole kvalitete Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Mirjana Hruškar i predsjednik Studentskoga zbora Sveučilišta u Zagrebu Nediljko Jerković.

Share this article

Facebook Comments